Automobilka GMC opět rozvířila vody se svým krabím režimem. Ten s novým Hummerem navíc dostal i vlastní logo.

Krabí směr

Není žádným tajemstvím, je GMC pracuje na nástupci modelu Hummer, který bude čistě elektrický. Nyní automobilka vydala další spot, který láká na vůz s odhadovaným výkonem 1 tisíc koňských sil a točivým momentem až 15592 N.m či schopnost akcelerovat z 0 na 100 kilometrů okolo 3 sekundy. Mimo to však poodhalila i design vozu a zmínila i některé jeho funkce spolu s důležitými daty.

Mimo speciálně vytvořené Ultium baterie, rychlého nabíjení a odnímatelných střešních panelů se objevilo i označení Adrenalinový režim a také známý Krabí režim. U prvního je celkem jasné, co řidiči a vlastně celé posádce vozu nabídne. Ovšem u toho druhého to již tak jasné není.

K rozluštění této hádanky by ovšem mohlo postačit logo, které automobilka tomuto režimu věnovala. V něm se objevil oranžový krab s nápisem Hummer EV v osmiúhelníku. A vše bylo doplněno větou, že skuteční revolucionáři si vytvářejí vlastní směr.

Kombinace příspěvku, grafiky a informací naznačuje, že by se novinka mohla umět pohybovat nejen rovně, ale také bokem. Toho by automobilka mohla docílit například instalací systému řízení zadních kol, který bude schopen vytočit kola mnohem větším směrem, což by mohly zajišťovat nezávislé elektromotory.

Takovou schopnost dnes nabízejí některé z užitkových strojů. Funkce natáčení by mohla obřímu Hummeru pomoci k lepšímu pohybu po městě a manévrování u nabíjecích stanic. Zároveň by mohl nabídnou funkci Tank, tedy schopnost otáčet se na pětníků tak, jako to umí tanky. To například slibuje i další elektrický nováček Rivian R1T.

GMC tedy slibuje, že si s novým Hummerem zajisté užijeme spoustu zábavy. Jeho odhalení je přitom naplánováno již na podzim tohoto roku, první kusy pak k zákazníkům zamíří na jaře roku příštího.