Italská automobilka chce představit paletu třinácti nových modelů během následujících tří let.

Maserati a jeho velké plány

Davide Grasso, současný šéf značky Maserati, přislíbil příchod hned třinácti nových modelů, během následujících tří let. Sedm z nich by přitom mělo přijít ještě do konce roku 2022. Prvním z nich bude sportovní model Maserati MC20, který automobilka představila celkem nedávno. Jeho příchod na trh by se měl odehrát v příštím roce. Klasické kupé pak doplní také kabriolet a také čistě elektrický model. Jedná řada tak nabídne hned tři vozy.

Tím vůbec nejočekávanějším modelem je ale nové SUV, které by mělo být konkurentem modelům jako Porsche Macan, BMW X3 či Mercedes GLC. Mělo by spadat do segmentu D a v nabídce Maserati se zařadit pod model Levante.

Lze předpokládat, že se novinka stane bestsellerem, vzhledem k popularitě podobně koncipovaných modelů. Na její premiéru si však budeme muset počkat do konce příštího roku.

Přijít by měly také dva nové modely kategorie GT a Gran Cabrio. Obě novinky se představí coby čistě elektrické vozy, jelikož si elektrifikace prý dobře rozumí s DNA značky Maserati. Proto se objeví také hybridní verze současné generace modelů Ghibli a Levante a elektrifikaci se nevyhnou ani velké sedany. Ty jsou populární na čínském trhu, který je momentálně pro většinu automobilek důležitý. Vě hře navíc zůstává také elektrifikovaná verze modelu Quattroporte.

Automobilka má ovšem velké plány i se svým šestiválcem Nettuno, který by se měl objevit napříč celým portfoliem značky. Maserati plánuje upravit motor i pro možnost uložení v přední části vozu.

A velký důraz je nyní kladen i na moderní technologie, jako je například systém autonomního řízení. Toho bychom se měli dočkat již s modely, které přijdou do roku 2024. Rozhodně se tak máme na co těšit.