Nestává se každý den, abyste si zakoupili automobil po nějaké opravdové celebritě. Ovšem nyní si můžete koupit Ferrari, které patřilo samotnému Richardu Hammondovi. A jak je známo, ten dodnes lituje, že se vozu zbavil.

Hamster a jeho Ferrari

Krásné gétéčko bylo vyráběno v letech 1996 až 2002. Celkem vzniklo jen 3 083 exemplářů a k nim ještě dalších 448 kusů verze Barchetta bez střechy. O pohon Maranella se stará vidlicový dvanáctiválec o objemu 5,5 litru, který dává dohromady 357 kW. Motor je spojen s šestistupňovou manuální převodovkou.

Podle oficiálních zdrojů by měl být vůz schopen zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,4 sekundy a jet maximální rychlostí až 320 km/h. Není proto divu, že si tento zajímavý kousek do své sbírky pořídil i Richar Hammond. A právě tento kousek se nyní dostává do prodeje v internetové aukci.

Ještě před ním vůz vlastnil zakladatel magazínu Evo Harry Metcalf, tedy známý motoristický novinář. Ten vůz vlastnil v letech 2004 až 2006. Ovšem za 22 let od první registrace, se tento vůz dostal do rukou hned 22 majitelů. Hammont nebyl posledním z nich. Ovšem v roce 2015 v jednom z rozhovorů prozradil, že právě tento vůz je tím, u kterého nejvíce lituje že se ho zbavil.

Italské GT má momentálně najeto před 57 tisíc mil, tedy asi 93 tisíc kilometrů. Podle aktuální majitele je prý ve velmi dobrém stavu a v roce 2018 se dočkalo velkého servisu. Současný majitel také nechal omladit interiér, vyjmul všechny ovladače, které byly vyčištěny a případně vyměněny za nové, prý údajně originální.

Za kolik bude vůz s volantem na pravé straně vydržen není jasné, ovšem jasné je to, že se nebude jednat o nízkou částku. Aktuální nejvyšší nabídka činní 45 tisíc liber, tedy asi 1,3 milionu korun.