Výroba tohoto automobilu se již několikrát odsunula, a přesto se jej Tesla rozhodla otestovat na slavném německém Nürburgringu.

Dlouhý příběh jménem Roadster

Není potřeba připomínat, že Tesla není na tomto okruhu žádným nováčkem. Neoficiální rekord mezi elektrickými sedany zde drží Model S Plaid, který dokázal překonat již tak působivé výsledky modelu Taycan od Porsche.

Příští rok by se měla Tesla vydat do Německa znovu. Na místo Modelu S si sem ale přiveze druhou generaci elektrického sportovního vozu Tesla Roadster. To na Twitteru ostatně potvrdil sám Elon Musk.

Informace o plánované cestě nového Tesla Roadsteru jsou celkem překvapivé. Premiéra tohoto vozu proběhla již v roce 2017 a model se měl dostat na trh tento rok. Pak se ale objevila řada odkladů a změn.

Elon Musk sice vysvětloval, že Roadster v současné době není prioritou značky, ovšem začátkem tohoto roku oznámil, že se automobilka nejdříve zaměří na výrobu Cybertrucku a Roadster dorazí až v roce 2022. Ale vysvětlujte to všem natěšeným fanouškům.

Jenže pak přišly další změny a během oznamování hospodářských výsledků za druhé čtvrtletí roku 2020 Musk oznámil, že by se výroba nového Roadsteru může v kalifornském závodu spustit již v průběhu následujících 12 až 18 měsíců.

Sledovat celou situaci kolem Tesly tedy bude rozhodně velice zajímavé. Novinka slibuje akceleraci 0 až 96 km/h za 1,9 sekundy, přičemž by měl nést i tzv. SpaceX paket, který vozu přidá trysky se stlačeným vzduchem pro co nejlepší akceleraci a lepší jízdní dynamiku.