Koupíte si velmi drahý vůz, jezdíte s ním pár dní, nenajedete ani tisíc kilometrů a automobil najednou vypoví službu. Přesně tento problém nyní hrozí více než dvěma tisícům vozů Polestar 2, které mají životunebezpečné problémy.

Okamžité selhání

Polestar 2 byl prozatím prodán ve 2 200 kusech. Každém z nich nyní hrozí problém, během kterého řidič dostane varovné oznámení a někdy ani to ne a vůz se ze vteřiny zastaví na místě a musí být odtažen. Oprava pak v některých případech tvá více než měsíc. Kvůli hromadné chybě navíc musí kvůli tomuto problému do servisu všechny prodané kusy.

Problém má spočívat v softwaru vozu, který zapříčiní absolutní kolaps celého systému během jízdy. Teno scénář se stal již několikrát. Naštěstí si však nevyžádal žádné zranění ani oběť na životech.

Podle dosavadních vyjádření Polestaru by po vzniku problému mělo stále fungovat řízení, funkční by měly být i brzdy a další mechaniky vozu. Polestar však tento problém i tak považuje za velice vážný, a proto bude vyžadovat, aby návštěvu autoservisu uskutečnili všichni majitelé.

„Dostal jsem svůj Polestar 2 v Belgii. Imobilizoval se po pouhých 998 km a 7 dnech používání. Opravuje se od 15. září. Podle Polestar Space Manager se jedná o bezpečnostní vadu spojující vysoké napětí a zadní motor. Zadní hnací ústrojí je demontováno a na tuto část čekají až do 41. týdne,“ podal svědectví o problému jeden z majitelů nefunkčních Polestarů.

Jeho výpověď vnáší do celého problému trochu zmatků, protože jde proti dřívějším vyjádřením značky. Polestar ovšem nepodalžádné podrobnější infromace o tom, kdy a jak bude svolávačka provedena.