510 je ve Spojených státech notoricky známý kód, pod kterým tamní příslušníci policie ohlašují rychle jedoucí nebo sportovní vozidlo na vozovce. Stejné číslo se začalo objevovat také na sociálních sítích legendární herní série Need Ford Speed, což strhlo lavinu spekulací.

Chyť mě, jestli na to máš

Nyní ale bylo vše vysvětleno a všichni milovníci honiček s policií mohou slavit. Kód 510 totiž předznamenal návrat legendární hry Need Ford Speed: Hot Pursuit v remasterované verzí. Novinka byla symbolicky oznámena 5.10 a měla by obsahovat veškerý obsah předchozí hry a také přidávat něco navíc.

Můžeme se tak těšit i na všechna DLC, tedy rozšíření, které byly pro předchozí hru vydávány, včetně aktualizovaného režimu pro pořizování snímků. Zároveň zde bude fungovat určitá interní sociální síť, na kterou budou moci hráči nahrávat své úspěchy.

Titul bude dostupný jak pro počítačové hráče, tak také pro majitele tradičních konzolí, tedy Xbox a PlayStation 4 a Nintendo Switch. Součástí hry bude také multiplayer, což znamená, že ve hře bude možné poměřit síly se skutečnými hráči.

Vůbec první Hot Pursuit byl vydán před deseti lety, grafické zpracování hry však bude samozřejmě odpovídat dnešním standardům. Majitelé PlayStationu 4, Xboxu a Nintenda Switch budou omezeni na hraní v rozlišení 1080p při rychlosti 30 snímků za sekundu. Hráči na PlayStation 4 Pro a Xbox One X si mohou vybrat mezi režimem výkonu 1080p 60 snímků za sekundu a režimem 4K a 30 snímků za sekundu.

Novinka by měla vyjít 6. listopadu a pro konzolové hráče bude dostupná za 40 dolarů, tedy necelých tisíc korun. A 700 korun si musí připravit majitelé počítačových herních mašin.