Automobilky rostou v Číně jako houby po dešti. Nejnovější z nich je společnost Modern Auto, která představila i svou první vlaštovku pojmenovanou Modern A.

Kočičí kukuč

Modern Auto vznikla již v roce 2018, ovšem svůj první vůz představila až nyní. Jeho název je Modern A a jedná se o kompaktní hatchback, samozřejmě vybavený elektrickou technologií.

Ten na první pohled nepřipomíná žádný z evropských vozů, ovšem podle autorů je jeho vzhled inspirován kočičím pohledem. Těžko říci, zda kočku v tomto voze uvidí každý, nicméně diodová světelná technika použitá v přední i zadní části nevypadá zas tak zle, na čemž má svůj podíl i vodorovná linka, která je propojuje.

Automobil má zapuštěné kliky a nabíjecí konektor v levém předním blatníku. Technické podrobnosti však prozatím zůstávají tajemstvím. Tvůrci však zmiňují možnost nabití z 30 na 80 % za 30 minut a dojezd pohybující se v rozmezí 400 až 600 kilometrů. Je dost pravděpodobné, že vůz přijde s dvěma kapacitami baterie.

Vůz je 4463 mm dlouhý, 1823 mm široký a 1551 mm vysoký, rozvor náprav má 2700 mm. Velikostně se tak novinka rovná například Volkswagenu ID.3. Vnitřní prostory vozu vsadily na kompletní digitalizaci. Klíčová je i velká obrazovka uprostřed přístrojové desky, která je doplněna o dva další displeje. Jeden z nich nahrazuje klasické budíky, ten druhý k dispozici u spolujezdce.

Aktuálně se jedná o malou automobilku, ovšem její plány jsou veliké. Hovoří o obrovské továrně na výrobu Modern A. Zda se automobilce podaří dostát jejích slov se uvidí.