V momentě, kdy normálního člověka začne zlobit jeho vůz, dá jej opravit, pokud se poruchy kupí a problémů přibývá, každý normální člověk auto sebe a prodá jej, zejména pokud se jedná o luxusní vůz s vysokou cenovkou. Jak se ovšem zdá, v Rusku takový scénář neplatí. Luxusní Mercedesy se tu rovnou pálí.

Oheň a pole

Mikhail Litvin je youtuber žijící v Rusku, který vlastnil Mercedes-AMG GT 63 S. Od jeho koupě s ním však byly neustálé problémy a prodejce se neměl k tomu kteroukoliv ze závad opravit. Vždy si našel nějakou výmluvu, proč opravu neuskuteční a někdy si dokonce u sebe vůz nechal na několik týdnů, aby byl výsledek opět stejný.

To Litvina vytočilo natolik, že se rozhodl naložit se svým sporťákem svépomocí. Neznamená to však, že by vzal do rukou nářadí, ale na místo něj si obstaral několik kanystrů s benzínem a zapalovač. Co se dělo pak již ukazuje poměrně dramatické a místy i vtipné video, ve kterém nebohý Mercedes celý lehne popelem. Vše je navíc zakončeno relativně ironickou tečkou, při které Mikhail místo činu opouští ve starém vozu ZAZ.

Je otázkou, zda Mikhail natáčel video spíš proto, protože byl z vozu skutečně frustrován, nebo proto, protože potřeboval na svůj kanál přilákat co možná nejvíce návštěvníků. Pravda zřejmě bude někde uprostřed, ale druhá část mu prozatím vychází. Až doposud video video více než 8 milionů lidí a jejich počty nadále rostou.

Je ovšem otázkou, zda spálení takto drahého automobilu bylo tím nejlepším krokem a investice se vrátí. Nesmíme však zapomínat, že se jedná o video z Ruska, kde funguje trochu jiná mentalita.