Svět se ocitl v podivné době a Tesla na to reaguje. Nedávný únik ze softwaru Tesly prozrazuje, že automobilka začala do svých vozů instalovat ochranu před biologickými zbraněmi.

Viry nemají šanci

Tuto ochranu má zajistit nový HEPA filtr, který automobilka začala instalovat do svých vozů Model S a Model X a nyní jej nabídne také v Modelu Y. Ve všech případech se jedná o ochranu před biologickým útokem, která se v nabídce automobilky objevuje vůbec poprvé.

Podle Elona Muska je filtr v modelu X asi tak desetkrát větší než běžný automobilový filtr a je měl by také být stokrát účinnější než filtry ve vozech prémiových automobilek. Tento filtr by mněl prý být schopen zachytit až 99,97 % škodlivých částic včetně pylů, virů a také bakterií. A proto je podle Tesly dostatečně kvalitní na to, aby byl posádku vozu schopen uchránit v případě biologické hrozby. Pro majitele Modelu 3 to však bohužel neplatí, protože se do vozu nevejde.

Mimo to měl jeden hacker, který projížděl software vozů Tesly narazit na novinky týkající se odpružení vozu. To by mělo být vzduchové, což je informace, které se neobjevuje na internetu zdaleka poprvé. Mluvilo se o ní hned několikrát, zatím jsme se však tohoto řešení u vozů z Kalifornie nedočkali. Je tedy otázkou, zda se tak stane s některou z dalších aktualizací. Vozy Tesla jsou totiž plné překvapení a majitelé při jejich nákupu často nemají ani tušení, co všechno bude jejich vůz za pár let umět.