Kde spočívá budoucnost automobilky Mini? To by mohla naznačit její poslední vize, která představuje pojetí netradičního karavanu. Vision Urbanaut je prozatím jen digitální studií, ale některé z představených nápadů by se mohl zcela bez problému představit v některém z budoucích produkčních modelů.

Mini karavan

Prototyp je studií dodávky, která si prošla výrazným liftingem. Na její karoserii najdete jen minimální množství prolisů a převisů. Kola jsou navíc situována co možná nejvíce do rohů vozu. Na první pohled tak vůz působí poněkud zvláštně, ovšem automobilka celý vzhled označuje za kompaktní a agilní.

Inter je řešen v podobném duchu. Jeho cílem je poskytnou co možná největší pohodlí, ale také plnohodnotný prostor pro bydlení po dojetí na místo určení. Mini slíbilo, že vůz půjde různým způsobem měnit na kompaktní obytný prostor, který bude nejspíše koncipován stejným způsobem, jako kabina při jízdě, tedy pro čtyři osoby.

Personalizace by navíc měla být nabízena i v rámci třech režimů přizpůsobení celého konceptu, které jsou označována jako Minim momenty. Jejich nastavením lze měnit vůni ve voze, hudbu, ambientní osvětlení a další prvky. Tyto režimy nesou všeříkající názvy jako Chill, Wanderlust a Vibe. Režimy bude možné aktivovat srkz Mini tokeny a bude je možné přizpůsobovat.

Celý vůz by měl jít ve jménu sdílené mobility, ke které má mít přístup celý rodina. O technických specifikacích toho moc prozrazeno nebylo, nicméně by měl vůz nabízet elektrické ústrojí s nulovými emisemi v kombinaci s pokročilým autonomním řízením.

Vše je samozřejmě jen koncepcí, která je navíc jen otázkou jedniček a nul. Nicméně Mini by chtělo některé detaily parafrázovat ve svých příštích koncepčních modelech.