Malé město ve městě, tak by se dal nazvat budovaný kampus, na kterém pacuje britský Jaguar. Na tomto místě chce testovat své technologie autonomního řízení a konektivity v co možná nejrealističtějším prostředí.

Místo zítřků

Vývoj celého uzlu infrastruktury probíhá ve spolupráci se společností Future Mobility Campus Ireland (FMCI), přičemž by se mělo jednat o areál rozkládající se na ploše 12 kilometrů. V něm budou například křižovatky, úseky dálnic, ale i místa pro chytré parkování či stanice pro nabíjení vozidel. Testovány zde budou nejen schopnosti elektromobilů jako je Jaguar I-Pace, ale také vozy s klasickými konvenčními jednotkami. Všechna vozidla budou sbírat cenná data a schopnosti systémů se budou prověřovat během simulace řady realistických scénářů.

„Toto partnerství se společností FMCI nám poskytuje reálné zařízení pro testování naší vznikající autonomní, propojené, elektrifikované a sdílené technologie na strategickém místě. Spolupráce s předními softwarovými společnostmi nám umožní efektivněji vyvíjet naše budoucí systémy,“ uvedl John Cormican, generální ředitel společnosti Shannon Ireland Jaguar Land Rover.

Areál bude doslova posetý přesnými lokalizačními systémy a také se zde bude nacházet centrum pro správu a kontrolu dat, které bude vyhodnocovat veškeré infromace, které k němu budou přitékat.

„Zóna inteligentního města poskytuje prvotřídní zařízení pro globální společnosti, aby spolupracovaly a vyvíjely přední světové technologie, od autonomních vozidel po připojenou infrastrukturu. Testovací lože poskytuje příležitost k testování v reálném světě a pomáhá zodpovědně a efektivně odpovídat na některé z otázek kladených budoucností mobility,“ dovává Russell Vickers, generální ředitel společnosti FMCI.

Do projektu se zapojily i společnosti jako Cisco, Seagate, Renovo, Red Hat, Valeo či Mergon.