Elektromobilita je pro koncern Volkswagen tématem číslo jedna a pro příští roky se chystají na toto téma velké věci.

Co si pro nás Volkswagen nachystal?

Na internet uniklo několik informací z prezentace původně určené pro interní použití v koncernu. Tyto informace potvrzují, že se chystá příchod několika elektrických novinek, které by se měly objevit na trhu v příštích dvou letech.

Jména, která se zde objevují mnohdy nejsou úplným překvapením. Příkladem může být Škoda Enyaq iV. Dále se hodí zmínit Volkswagen ID.2, Cupra el-Born či Audi Q4 e-tron. Tyto vozy by měli pomoci celému koncernu navýšit prodeje elektromobilů ze zhruba tří až čtyřprocentního podílu na dvojnásobek do příštího roku.

Postarat by se o to měly ale i další modely. Například Audi Q5 e-tron a také příští generace SUV modelu Porsche Macan. Tato elektrická novinka bude nejdříve nabízena společně se spalovacími motory a později bude nabízen již výhradně jako elektromobil.

Třetím elektromobilem pro rok 2022 je ID. Buzz, který elektrická verze ikonického minibusu, u které nemůžeme očekávat trhání prodejních rekordů, ale i tak se bude jednat o zajímavé zpestření celé nabídky.

V dokumentu navíc stojí, že všechny dostupné zdroje nyní bude Volkswagen posílat na vývoj elektromobilů a nízkoemisních pohonných jednotek. To je také důvod, proč se řada jedno značek stáhla z motoristických soutěží a koncern nepočítá s jejich účastí ani dlouhodobě.