Ani moderní automobil, ani retrovůz. Mitsuoka Buddy si bere něco od obou a dohromady vytváří velice zajímavé pojetí automobilu. Tato zajímavůstka se objevila na trhu již v říjnu tohoto roku a během listopadu byly zahájeny její předobjednávky. Za čtyři dny jich navíc bylo tolik, že automobilka má co dělat minimálně do roku 2023.

Chevrolet a Toyota v jednom

Automobilka by během příštího roku chtěla vyrobit 50 exemplářů a v roce následujícím již 150. Ceny by přitom měly začínat na 45 tisících dolarech, tedy přibližně jednom milionu korun. Ty vrcholové verze by se měly dostat k cenám okolo 56 tisíc dolarů.

Buddy používá jako výchozí základ aktuální model Toyota RAV4, které však přepracovává přední část do podoby crossoveru či pick-up, který připomíná modely Chevrolet z počátku 80. let. Podobnost s modely typu Blazer je zde více než jasná. Tato úprava si vyžádala novou kapotu, chromování masky, led světlomety a další detaily.

Takováto úprava si vyžádala proměnu zadní ale především přední části, konkrétně je předělána kapotáž, chromování masky, světlomety a další detaily. Změny na zádi nejsou tak citelné, ale také je na první dobrou rozeznáte. Týká se to především jiných zadních svítilen, některých chromovaných detailů a trochu jiné jsou celkové linie vozu.

Uvnitř vypadá vše jako v klasické RAV4 až na loga automobilky Mitsuoka a čalounění sedadel a výplně dveří s pruhy v barvě karoserie automobilu.

Mnoho se nezměnilo ani pod kapotou, pod kterou je nabízen buď atmosferický čtyřválec o objemu dvou litrů, který může posílat výkon na přední či na všechna čtyři kola. Druhy je v nabídce také 2,5 litrový čtyřválcový hybrid.

Automobil je ideální volbou pro každého, komu záleží na tradici ve spojení s moderními technologiemi. Je ovšem nutné si pár let počkat, případně se podívat na další modely z nabídky extravagantní japonské automobilky.