Není tomu tak dávno, co Ferrari striktně odmítalo fakt, že by vyrábělo SUV modely. Tento odmítavý postoj se ovšem zcela obrátil a jak to tak vypadá, nyní jsou ve vývoji italské legendy hned tři automobily.

Jeden nebo tři?

Ferrari by mělo vstoupit s prvním SUV modelem na trh pravděpodobně začátkem příštího roku. Bude se jednat o napjatě očekávány Purosangue, který by se měl stát hlavním prodejním tahounem značky. Ostatně sázka na SUV model se již vyplatila například Lamborghini či Bentley. Možná to je důvod, proč Ferrari vyvíjí rovnou tři SUV modely.

Mimo modelu Purosangue by totiž v dílnách Ferrari měly vznikat další dva prémiové sportovní crossovery. Ty by měly prozatím nést kódové označení F244 a F245, ovšem prozatím se jedná o nepotvrzené spekulace.

Že by se Ferrari rozhodlo mít v nabídce hned tři SUV, se mnohým zdá být více než podivné. Nejširší nabídku sportovních SUV modelů má mezi výrobci supersportů Porsche, které nabízí dva modely, a to Cayene a Macan a velký konkurent Ferrari, Lamborghini skončilo u Urusu.

Je tedy přinejmenším podivné, že by Ferrari pracovalo na třech SUV, když má podstatně nižší roční příjmy než Porsche. Vysvětlení by ovšem mohyl přinést další zvěsti, které panují okolo pohonných systémů a příchodu na trh.

Purosangue by totiž měl využívat spalovací motory, případně hybridy, které mají využívat od šesti po dvanáct válců. Výkon by se měl podle posledních odhadů pohybovat okolo 600 až 800 koňských sil. Projekty F244 a F245 by ovšem měly být čistě elektrické a jejich příchod je odhadován na roky 2024 až 2026.

Všichni přitom počítají, že SUV značky Ferrari budou stavěny hlavně na asfalt a dobrodružství na nezpevněných cestách jim příliš vonět nebude.