Poměrně překvapivě pozitivně se vyjádřila Hyundai na otázky ohledně spolupráce se společností Apple na jeho vlastním elektromobilu.

Apple Car

Apple na vývoji automobilu pracuje minimálně od roku 2014. V tomto roce se vůbec poprvé začalo hovořit o projektu Apple Car. V roce 2017 měl kalifornský gigant získat povolení pro testování autonomních vozů na veřejných komunikacích, ovšem od té doby se však o projektu příliš nemluvilo.

Postupně se ovšem začaly objevovat informace, že je celý projekt uspán. Důvodů k tomu mělo být několik, od obrovských finančních nákladů až po časové důvody. V průběhu loňského roku se ale objevilo několik nových informací, že Apple vyvíjí komponenty pro automobilky a krátce nato Reuters informovalo o tok, že celý tento projekt nejspíše ožívá.

Projet navíc má i svou premiéru, která by měla být naplánována na rok 2024. A jak to tak, vypadá, s naplněním tohoto data by měla pomoci Hyundai. „Chápeme, že Apple v současnosti vede jednání s různými globálními automobilkami, včetně Hyundai Motor. Diskuze je ale zatím v počáteční fázi, takže ještě nebylo nic rozhodnuto,“ uvedla automobilka Hyundai.

Vše by se navíc nemělo týkat pouze o výrobě elektromobilů, ale také o společném vývoji bateriových technologií, jejichž parametry a ceny mohou být pro úspěch rozhodující. Podobné spekulace však automobilka již nechtěla komentovat. Jednání by se na nyní měla točit hlavně okolo vývoje autonomního vozu. Vzhledem k počáteční fázím jednání si však budeme na podrobnější informace ještě muset počkat.