Chcete mít na své voze skutečně originální grafiku? Pak je nejlepší automobil nelakovat, ale pouze jej nechat zabalit do fólie. Tuto úpravu však majitelé automobilů dělají ve většině případů až poté, co si zakoupí automobil, takže aplikují folii na lak. Jenže americká automobilka Rivian s největší pravděpodobností nabídne možnost nechat si vůz zabalit do folie už ve výrobě.

Auto ve fólii

Automobilka by měla nabízet možnost nechat si vůz zabalit do fólie. Tato možnost sice ještě v konfigurátoru není, nicméně informací, že by se tak mohlo brzy stát je mnoho.

Rozhodně však nemůžeme očekávat, že by Rivian aplikovat na vozy každý šílený výmysl svých zákazníků. Automobilka chce jít především cestou produktivity, kde by výmysly jen překážely.

Proto lze počítat spíše se stálou nabídkou několika daných fólií, které by měly snížit cenu automobilů. Vozy totiž nebudou lakovány, protože by to jednoduše ztrácelo smysl. A to je dobrá zpráva, protože příplatkové laky jsou poměrně dranou záležitostí.

Základní a tedy bezplatné laky jsou v nabídce Rivianu dva a to stříbrná LAS Silver a bílá Glacier White. Za další barvy si je však už nutné připlatit a to částky pohybující se od 1 500 až po 2 500 dolarů. V případě aplikace vinylové fólie by však měla být cenovka někde okolo 1 tisíc dolarů. Tedy přibližně 20 tisíc korun.

Vše je ale zatím předběžnou spekulací. Nechme se překvapit, co si pro nás Rivian přichystá. Jedná se totiž o automobilka, která se rozhodla bořit některé stereotypy a na trh míří se skutečně jedinečnými a do posledního detailu promyšlenými modely.