Ford Bronco je čerstvou novinkou, která vás dokáže vzít v podstatě kamkoliv. Působivý je tento vůz již v úplném základu, ale Ford nabízí celou řadu dalších vychytávek, které z pětistránkového seznamu příplatkového vybavení.

Co všechno je k mání?

Mezi nejrůznějšími příplatkovými detaily nechybí i takové drobnosti, jako jsou například kryty rezervy, koberečky, různé organizéry či specifické matky kol, ani působivé offroadové doplňky.

Ti největší milovníci jízdy terénem si pak mohou připlatit dokonce za úpravu každé nápravy či kardanu. Jednotlivé komponenty mohou být například zesíleny, nebo může být změněn převodový poměr na nápravě. Za příplatek se ovšem dají vyměnit i menší součástky celého pohonného ústrojí, například za zesílené komponenty.

Bohužel zatím mnoho příplatkových doplňků ještě nemá své ceny, je ovšem jasné, že pokud bude zájemce náročný a hodně rozšafný, může cenu základní verze vozu značným způsobem navýšit.

Příplatky se ovšem netýkají jen techniky. V nabídce jsou například i speciální dveře s trubkovou konstrukcí, přídavná světla na střechu, světla montovaná k zrcátkům, podsvícení podvozku a další drobnosti. U offroadu může chybět například naviják, ale hodí se i chladnička s mrazákem.
Ty doplňuje také rozkládací stolek, přenosné audio či střešní stan. Mnoho věcí přitom nepochází pouze z dílny Fordu, ale také od dalších partnerských výrobců, kteří jsou špičkou ve svém oboru. Audio například dodává JBL, střešní nosiče Thule, Yakima či Curt, ochranu karoserie výrobce Lund a příplatkové palubní kamery jsou zase od AAMP.

Ford myslel také na bezpečnost předmětů, a proto lze do Bronca instalovat řadu uzamykatelných schránek, přičemž jedna z nich se nachází pod podlahou zavazadelníku. Terénní doplňky jsou zastoupeny klasickými ochrannými plechy, ale nechybí ani možnost zvýšení podvozku a další úpravy.

Bronco je v podstatě takovou stavebnicí pro tatínky, kteří však musí počítat s tím, že pořizovací ceny nejsou úplně nízké a s dalšími doplňky se může ve finále jednat o velmi draho srandu.