Pro většinu se jednalo o velké překvapení, když Sony na loňském CES představilo svůj vlastní elektrický sedan. Vision-S Concept měl být plně autonomním vozem, u kterého však nebylo vůbec jisté, za jakým účelem vzniknul. Nyní ovšem víme, že se do výroby nakonec vůbec nepodívá.

Automobil Sony

Když Sony automobil představilo, vůbec nebylo jasné, co z toho bude. Ještě více spekulací se vyrojilo poté, co se automobil nedávno oficiálně představil na evropských veřejných silnicích, kde jej Sony testovalo. Na základě toho se mnozí domnívali, že se vůz nakonec přeci jen do výroby dostane, ovšem nyní Sony vše uvedlo na pravou míru.

Mluvčí společnosti jasně vysvětlil, že společnost nemá v plánu výrobu tohoto automobilu, ani jeho prodej. To je smutná zpráva, protože vůz mnozí shledávali velmi atraktivním a zamlouvala se jim i jeho technologická vybavenost. Ta bodovala především v oblasti spolehlivosti a bezpečnosti. Jednalo se především o autonomní schopnosti vozu, který mimo to nabízel i širokou paletu zábavy.

Vůz se prezentoval jako schopný nabídnout autonomní schopnosti druhé úrovně díky tempomatu, automatickým parkovacím senzorům či změn jízdního pruhu. Sony se ovšem nechalo slyšet, že by vůz mohl po technické stránce zvládnout až 4. úroveň.

Důvod proč Sony vůz vytvořilo je primárně ten, že si v něm chce otestovat některé své technologie, které přesahují do oblasti automotive. Mezi tyto systémy patří 360 Reality Audio, dále technologie pro 5G připojení a také možnost hraní videoher během cest. V budoucnu se tedy budeme s vozem od Sony s největší pravděpodobností ještě setkávat, ovšem bude se jednat jen o testovací verzi, která se masové produkce nikdy nedočká.