Elon Musk je muž velkých slov, které se ne vždy setkají se svým naplněním. Další velké emoce nyní vzbudil svým výrokem, že jeho druhá generace Roadsteru, která by měla dorazit na trh v příštím roce, by měla umět létat. Již na první pohled se zdá tento výrok nadnesený, co když je ale na něm alespoň kus pravdivý?

Volant pro letce

Mnohé naznačuje nový volant, který se objevil v inovovaném interiéru modelů S a X. Ten bude s největší pravděpodobností volitelný a bude doplňovat v nabídce volant se standardním tvarem.

Je tu ovšem určitá možnost, že Tesla chce svůj nový volant Modelu S testovat a následně jej implementovat i do Roadsteru, kde se ostatně volant s podobným tvarem již objevil v rámci prototypů. A právě v Roadsteru by měl nový volant fungovat pro funkci létu.

Zní to sice jako další Muskova myšlenka, ovšem volant by podle některých měl ovládat trysky ve voze, kterými by měl být automobil vybaven. Jejich aktivace by měla být spuštěna přitažením volantu k hrudi, což dodá automobilu pořádný kopanec a extrémní zrychlení.

A pokud používáme slovo extrémní, myslíme tím skutečně velmi extrémní. Tesla přichází ve verzi Plaid+, která by měla z 0 na 100 km zrychlit za necelé dvě sekundy. Lze tedy předpokládat, že Roadster na tom bude ještě lépe a hranice mezi letem a jízdou se tak začne stírat.

Volant by měl mimo letových schopností nabídnout řadu dalších schopností pro další manévry, ovšem představa letu je tím vůbec nejzajímavějším.