Tesla nedávno představila svůj modernizovaný interiér modelů S a X. Nejedná se však o jen o optické vylepšení. Spousty změn se dočkal i software, který mohou majitelé vozů využit.

Pařby v autě

Radost bude dělat zejména hráčům, kteří mohou využívat nového výkonu herního počítače, jehož schopnosti se blíží nejnovější generaci herních konzolí. „Až 10 teraflop výpočetního výkonu umožňuje hraní v automobilu prostřednictvím Tesla Arcade na úrovni srovnatelné s nejnovějšími konzolemi,“ nechala se slyšet Tesla.

Vše by mělo stát na technologii AMD Navi 23 GPU v kombinaci s 8 GB GDDR6 pamětí. Tento hardware je připojen na dvě dotykové obrazovky. První je přední velká obrazovka umístěná na středové konzoli. Druhá je umístěna na konci středové konzole mezi předními sedadly a slouží tak pro posádku vzadu.

Inovovaná Tesla by měla podporovat možnost připojení bezdrátového ovladače, díky kterému by mělo být možné hrát z jakéhokoliv sedadla. Hry by mělo být ovšem možné ovládat i pomocí volantu vozu.

A pokud hry omrzí, může si posádku pustit například YouTube, Netflix, Twitch a další platformy. Elon Musk navíc dodal, že herní zařízení dostalo více paměti, aby zvládlo více her současně.

Na webu se navíc začaly objevovat komparace výkonu sestavy v Tesle s moderními herními konzolemi nové generace. Z nich je patrné, že výkon skutečně nezaostává i za těmi nejmodernějšími produkty od výrobců jako je Sony či Microsoft.

Navíc by měla automobilka pracovat na budování studia, které bude zaměstnávat softwarové inženýry, jenž mají na starosti platformu Tesla Arcade. Pro ní budou mít na starosti vývoj nového obsahu, přičemž část z něj by měla dodávat i velká herní studia, které prý Tesla již začíná oslovovat. Možná se tak Tesla Arcade stane do budoucna konkurencí pro Steam, Playstation Store či Xbox Live.