Cestovat s karavanem je v poslední době velmi oblíbená záležitost. Pořídit si takovou věc však není nic levného, což karavan od Bowlus Road Chief jen potvrzuje.

Nejen pro piloty

Historie tohoto výrobce se začala psát před 90 lety. Prvním konstruktérem karavanu byl letecký konstruktér Hawley Bowlus, který se mimochodem podílel i na konstrukci letadla Spirit od St. Louise, které jako první překonalo Atlanstký oceán.

Důvodem, proč Bowlus tehdy karavan vytvořil, byla snaha nabídnout posádkám letadel alternativu, jak se dopravovat na odlehlé vzletové plochy. První kus vznikl v roce 1934 a jeho designu využívajícím nýtované hliníkové pláty se společnost drží dodnes.

V tomto designu se představil i nejnovější model Bowlus Road Chief Terra Firma. Ten stojí na platformě dlouhé necelých 8 metrů stejně jako další premiérové modely značky. Exteriér je tvořen 80 leštěnými hliníkovými panely a více než 5 tisíci nýty.

Vůbec nejzajímavější je však interiér, který chce konkurovat interiérům, jaké se nacházejí v jachtách. Mimo příjemného posezení a velké postele má také malou koupelnu, samostatnou kuchyňku a další výbavu.

Mezi nevšední prvky patří například uhlíkový filtr pro čistění vody a úpravu její chuti. Vzduch je naopak čištěn UVC osvětlením. Specialitou je i výbava pro čtyřnohé mazlíčky, kteří mají vlastní postel či integrované misky na krmivo a vodu.

Karavan by měl díky své baterii zvládnout přibližně týdenní pobyt mimo civilizaci. K dispozici je také 72 litrová nádrž na vodu a 80 litrová nádrž na odpadní vodu. Vytápění karavanu lze řešit skrze dotykový displej či mobilní aplikaci.

Celková cena domu je 265 tisíc dolarů, je přibližně 5,7 milionu korun, tedy částka, za kterou si postaví bez problému celý dům.