Zpráva o tom, že by měla Hyundai spolupracovat se společností Apple se v posledních měsících objevila v několika médiích, což nakonec potvrdila i samotná automobilka. Jak se ale zdá, nyní je vše opět jinak a Hyundai z této spolupráce nakonec vycouvala.

Ani Hyundai to nebude

„Nebudeme s Apple jednat o vývoji autonomních vozidel,“ uvedla Hyundai, stručně, ale zcela jasně ve svém prohlášení pro investory. Není proto vůbec jasné, která ze stran tato jednání ukončila, ovšem proslýchá se, že se v Hyundai vyskytly obavy z toho, že se stane jen smluvním partnerem pro Apple a bude mu jak mula chrlit jeden vůz za druhým podobně, jako pro Apple vyrábí Foxconn iPhony.

Některé spekulace dokonce operují s tím, že vše měla vzít do rukou Kia, která měla automobily vyrábět v továrně v Gruzii. Tyto spekulace pak hovořili dokonce o tom, že by měl být vůz připraven do koncepční podoby již v příštím roce a prodeje měly být zahájeny v roce 2024.

I přes to všechno, by měl Apple stále držet projekt při životě. Starat se o to by měl malý interní tým, ve kterém jsou například i bývalý inženýři Tesly. Podle některých spekulací by svůj vůz chtěly představit mezi roky 2024 až 2028.

Ještě před Hyundai měl být partnerem Apple Volkswagen. Ten měl pro areál technologické společnosti vytvořit elektrické autonomní dodávky VW Transporter. Oficiálně však tato zpráva nebyla nikdy potvrzena.

Hyundai je jen jednou z automobilek, která zkusila s Apple štěstí, dříve to byl například Volkswagen, který měl pro centrum Applu vyvíjet elektrickou variantu Transporteru. Ani tato informace však nebyla nikdy potvrzena. Stále tak pracujeme jen se samými spekulacemi a otazníky