Je dobré dvakrát si rozmyslet, co dáváte na Photoshop. Policejní sbor z novozélandského města Waikato by mohl vyprávět. Na internet totiž umístil fotografii tajného vozu, který přestal být tajný do několika málo minut.

Nedělej nic, co neumíš

Zdejší strážníci se totiž rozhodli pochlubit na internetu novým utajeným vozem. Aby nebylo poznat o jaký vůz se jedná, jali se upravovat obrázek ve Photoshopu, ovšem jejichsnaha nevyšla na 100 %. Zveřejněný obrázek byl sice upraven tak, že na něm nešlo nic vidět. Ovšem stačilo přidat notnou dávku světla a okamžitě bylo jasné, jaký automobil se za tajemnou černou siluetou ukrývá.

Momentálně tak každý ví, že místní policejní oddělení bude k měření rychlosti využívat služeb modelu Chevrolet Equinox v civilní podobě. A to je věc, která opět rozvířila debatu nad tím, za je skutečně etické, aby policie rozdávala pokuty z nikterak označených automobilů.

Jeden tábor je nakloněn k těmto praktikám a tvrdí, že se jedná o efektivní způsob, jak odhalit řidiče, kteří porušují pravidla. Druhý tábor ovšem poukazuje na to, že pro policii se jedná o pouze o nástroj, jak kasírovat.

Ke kterému z nich se přikloníte je čistě vaše věc, ovšem vězte, že z civilních vozů policie rozdává pokuty také u nás. Stačí tedy chvilka nepozornosti a modré majáky se rozblikají i ve vašem zpětném zrcátku. Proto jezděte vždy podle předpisů, mějte v pořádku své doklady i automobil a nemusíte se ničeho bát.