Zima může být pro některé absolutním utrpením. A to zejména pro ty, kteří chtějí mít svůj automobil v naprosté dokonalosti. Jenže sůl, tající led a sníh nejsou zrovna nejlepší vnější vlivy, které by přispívaly k dokonalému stavu vozidla. Své o tom ví i obyvatelé Ruska, kde mohou teploty klesat i k -50 stupňům celsia. Taková teplota v podstatě znemožňuje jakoukoliv péči o automobil. Nesmíme však zapomenout, že se bavíme o Rusku, zemi neomezených možností.

Růžová žvýkačka

Umývat vůz v takto extrémní teplotě je prostě šílenost. Voda okamžitě zamrzá, a proto se musí volit trochu jiný způsob. U Hummera bylo konkrétně využito pěnových pistolí, které rovnoměrně pokryly automobil mýdlovou pěnou, aniž by bylo nutné nanášet čistící prostředek houbou, která by mohla lak poškodit.

Umývat vůz v takovýchto mrazech je v podstatě nemožné. Voda zmrzne a může poškodit lak. Jak ale ukazuje jeden kanál na YouTube, řešení tu je. Na Hummera aplikovali pěnovými pistolemi pořádnou vrstvu pěny. I ta samozřejmě okamžitě zmrzla a vytvořila na voze vysokou nepropustnou růžovou vrstvu.

Mohlo by se zdát, že s takovým vozem nikdo daleko nedojede, ovšem opak je pravdou. Po chvilce tesařského umění se s růžovým Hummerem vydali na projížďku, aby vzbudili na šedých ulicích pořádný humbuk.

Po projížďce byl Hummer navrácen zpět do vyhřívané garáže, kde vše začalo tát. Nakonec byly poslední zbytky pěny opláchnuty horkou vodou a Hummer byl zase jako nový. Je ovšem otázkou, jak moc dobře dělá zmrzlá pěna laku.