› Nové SUV značky ŠKODA pro indický trh s volně stojící centrální obrazovkou infotainmentu
› První model v rámci produktové ofenzívy projektu INDIA 2.0 poskytuje velkorysou nabídku vnitřního prostoru typickou pro značku ŠKODA
› Premiéra nového vozu ŠKODA KUSHAQ proběhne 18. března 2021

ŠKODA KUSHAQ

ŠKODA přináší prostřednictvím oficiální designové skici první pohled do interiéru nového modelu KUSHAQ. Stejně jako u jiných modelů dominuje velkorysému vnitřnímu prostoru, který je pro značku ŠKODA typický, velká samostatně stojící obrazovka infotainmentu. ŠKODA KUSHAQ, která bude oficiálně představena ještě tento měsíc, je v rámci produktové ofenzívy projektu INDIA 2.0 prvním ze čtyř modelů značek ŠKODA a Volkswagen. Tyto automobily se budou vyrábět lokálně v Indii a jsou postaveny na modulární platformě MQB-A0-IN koncernu Volkswagen, jež je speciálně vyvinuta pro indický trh.

Výrazným prvkem interiéru nového modelu ŠKODA KUSHAQ je volně stojící obrazovka infotainmentu s až desetipalcovou úhlopříčkou. Designová skica interiéru jasně ukazuje charakteristickou linii, která vede pod obrazovkou a kopíruje symetrický motiv masky chladiče ŠKODA. Rozměry modelu KUSHAQ odpovídají vozům střední třídy a nový SUV model pro indický trh díky tomu nabízí vedle velkorysého vnitřního prostoru také četné odkládací prostory a Simply Clever detaily typické pro značku ŠKODA.

ŠKODA KUSHAQ a další velkosériové modely v rámci projektu INDIA 2.0 jsou postaveny na lokálně vyvinuté a vyráběné platformě MQB-A0-IN. Tato verze modulární platformy koncernu Volkswagen splňuje nové, přísnější bezpečnostní a emisní normy platné v Indii. U nových vozů je plánováno dosáhnout vysoké 95% úrovně lokalizace, a tak i jejich technický vývoj probíhá v Technologickém centru společnosti ŠKODA AUTO v Púně.