Na světě existuje jen pár lidí, kteří by si koupili automobil na vodíkový pohon. Mezi nimi je také slavný automobilový moderátor James May, který ovšem nyní svou Toyotu Mirai prodává, a to i přesto, že se jednalo o automobil přesně pro něj.

Až příliš obyčejná

Mezi důvody, proč se May rozhodl vozu vzdát patří především nedostatečná infrastruktura vodíkových čerpacích stanic. Právě na vodík totiž Miraj jezdí, respektive z něj vyrábí elektrickou energii, která následně pohání elektromotor.

May ovšem překvapil tím, když řekl, že důvodem je také ten fakt, že mu vůz nepřinesl potřebnou dávku vzrušení. May sice přirovnal požitek jízdy k Bentley Continental GT, ovšem zcela spokojený není. A to je na muže, kterému se přezdívá Kapitán Šnek velmi překvapivé.

May ovšem ví, co umí jiné vozy. V minulosti se v jeho garáži objevily takové speciality jako například Ferrari 458 Speciale či Ferrari 308 GTB. Těchto italských hřebců se sice již zbavil, nyní ale hledá další zajímavý kousek.

Své hledání mapuje ve svém videu vytvořením pro DriveTribe, ve kterém hledá nový hot rod, prozatím však není jisté, o jaký automobil se bude jednat. Je ovšem jasné, že jeho za něj jeho kolegové Clarkson s Hammondem pochválí více než za za Mirai.