Vyhlášení svolávací akce není pro automobilky nikdy ničím příjemným. Většinou se totiž jedná o nutnost vyhledat stovky až tisíce kusů vozidel a v nich opravit určitý nedostatek, který by mohl způsobit nepříjemnost. Poměrně kuriózní svolávačku však nyní vyhlásilo Bentley. Vyhlásilo totiž svolávací akci pro jeden jediný vůz.

Hledání v poměrně malé kupce sena

Chybu zkrátka může udělat každý, a to i exklusivní výrobce Bentley. V jeho případě se ale přešlap nepromítne do velkého počtu kusů, ale může potkat jen jeden jediný. Automobilka podle zpráv amerického úřadu pro silniční bezpečnost NHTSA totiž vyhlásila svolávací akci pro jediný kus modelu Flying Spur, z roku 2020.

Důvodem by mělo být špatně svařená nádrž, kterou Bentley dodává externí společnosti. Vlastně tedy tak úplně nejde o pochybení samotné automobilky, byť by člověk čekal, že zrovna v tomto případě bude vstupní i výstupní kontrola maximální.

„Během výrobního procesu u dodavatele palivových nádrží nemusel být proces svařování nádrže proveden podle příslušných specifikací,“ uvádí zdůvodnění svolávací akce. „Z toho důvodu nemůže být zajištěna dlouhodobá odolnost palivové nádrže.“

Konkrétněji by měl být problém s nedostatečným svárem plastového komponentu palivové nádrže, což je problém, který se rozhodně nevyplatí podceňovat. Špatný svár by totiž mohl zapříčinit únik paliva a následný požár. Majitel onoho problematického vozu by tak měl být v nejbližší době kontaktován a jeho vůz bude samozřejmě zdarma opraven formou výměny nádrže.

Vyhledání takového člověka by navíc nemuselo být nijak náročné. Přeci jen modelů, které Bentley vyprodukuje je tak málo, že se rozhodně nejedná o žádnou detektivní činnost.