240 miliard dolarů, to je suma, která poukazuje na to, jak se v minulém roce dařilo sektoru rychlého občerstvení. Číslo je to vysoké, ovšem nikoliv tak vysoké jako v předchozích letech. I fastfoody byly zasaženy pandemií, ovšem ne tak silně jako klasické restaurace, za což mohou poděkovat svým výdejním okénkům.

Žádná obsluha

Společnost Border Foods proto začala rozvíjet myšlenku na vytvoření moderní fastfoodové pobočky, která by se spoléhala pouze na výdejní okénka, a navíc v takovém režimu, ve kterém by nedocházelo mezi hostem a obsluhou k žádnému kontaktu.

Její návrh rozpracovává podobu pobočky franšízy Taco Bell, která připomíná spíše benzínovou pumpu. Automobily jsou v tomto případě obsluhovány pomocí speciálních výtahů, které zajišťují nulový kontakt mezi obsluhou a zákazníkem. I objednávky zde probíhají předem buď na internetu, případně pomocí aplikace v mobilním telefonu.

Příprava pokrmů se následně odehrává v horním patře budovy, které je poměrně příjemným pracovním prostředím, jelikož hosté nekoukají kuchařům pod ruce. I přesto návrh počítá s jedním výdejním okénkem fungujícím v klasickém režimu.

Společnost by chtěla tento netradiční fast food postavit na předměstí Minneapolis. I přesto, že se to na první pohled zdá jako výstřel slepými, ve skutečnosti se realizace návrhu vážně zvažuje a pokud bude vše schváleno, měla by výstavba začít již v květnu tohoto roku.

Společnost by chtěla svůj netradiční fast food zrealizovat na předměstí Minneapolis. V současné době se projednává, zda se tak stane či nikoliv. Pokud však bude návrh schválen, měla by výstavba započít již v květnu.