Zatáčka pro hrdinku

Nürburgring, neboli Zelené peklo, je jedním z nejznámějších okruhů světa. Expertkou na zvládání jeho nevyzpytatelných zatáček byla Sabine Schmitz, která se ve světě motorsportu stala jednou z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších žen. Bohužel před několika dny tato obrovský dáma po prohraném boji s rakovinou tento svět opustila a nyní se objevila petice, která požaduje, aby po ní byla pojmenovaná zatáčka na Nürburgringu.

To dává smysl, jelikož Sabine byla na okruhu jako doma a ten skutečný domov měla jen několik set metrů od něj. Na tomto místě zažila své největší závodní úspěchy, kdy za volantem BMW M3 dvakrát po sobě vyhrála v letech 96 a 97 místní čtyřiadvacetihodinovku, což se žádné jiné ženě dodnes nepodařilo.

Mimo závodní speciály však na okruhu proháněla i sériové vozy a dokonce zde nabízela zájemcům možnost zažít skutečně profesionální jízdu, když je po trati vozila jako taxikář. Sláva Sabine rostla a vyvrcholila jejím účinkováním v pořadu Top Gear, kde se jí podařilo nejen pomoci slavným moderátorům zajet v Jaguaru S-Type Severní smyčku pod deset minut, ale dokonce s naftovým Transitem trať zajela za 10 minut a osm sekund, což je nevídaný výkon.

Severní smyčka zkrátka byla jejím domovem, a proto se nyní objevila petice, která bojuje za to, aby některá ze zatáček okruhu po ní byla pojmenována. Podle petice má okruh 73 až 170 zatáček, podle toho, co všechno za zatáčku považujeme, a mnoho z nich nemá žádné jméno. Petice také navrhla osm míst, které by byla důstojnou připomínkou velké závodnice. Zda se tak skutečně stane ovšem záleží na vedení okruhu.