Koncepce roadsteru MG Cyberster s elektrickým pohonem má navázat na ducha starších sportovních modelů MG B a MG TF.

Tak trochu jiná klasika

Britská automobilová legenda MG je od roku 2006 vlastněna čínských gigantem SAIC Motor Corporation. Po jejím vedením se soustředila především na produkci SUV modelů a kompaktů. V blízké budoucnosti by se ovšem mohla zařadit zpět mezi výrobce malých otevřených sporťáků.

Naznačuje to novinka v podobě konceptu Cyberster, který se představil na nových obrázcích. Kompletní odhalení elektrického roadsteru bylo naplánováno na autosalon v Šanghaji, který se uskutečnil na konci dubna.

Studie poutá pozornost především uhlazeným designem s nízkou sportovní přídí a neobvyklými zadními partiemi. Zajímavě vypadají také světlomety na obou stranách vozu. Celkový dravý dojem dotváří aerodynamické doplňky, především přední spoiler. Za zmínku pak také stojí skutečnost, že je celý vůz koncipován jako speedster bez střechy.

Futuristický vzhled přináší také interiér s několika displeji a neobvykle tvarovaným volantem. Přestože je zatím celý vůz jen konceptem, automobilka nabízí i několik zajímavých technických detailů. Hovoří například o nové architektuře pro elektrická vozidla, dojezdu 800 kilometrů a schopnosti dosáhnout stokilometrové rychlosti pod 3 sekundy.

Pokud se z tohoto automobilu stane skutečnost momentálně není vůbec jasné. MG nicméně nad projektem neustále přemýšlí, a dokonce zvažuje vývoj za využití financí z crowdfundingu, tedy prostřednictvím příspěvků od nadšenců, kterým se automobil představí.