Mercedes v poslední době šlape do elektromobility, ostatně jako celá řada jiných značek. Svou šanci uspět s elektrickým pohonem cítí i v sektoru off-road vozů, kde se mu nabízí jedno jediné řešení. Legendární Géčko čeká na elektrifikaci již několik let a jak to tak vypadá, dojít by k ní mohlo již velmi brzy.

Inovovaná legenda

Značka EQG se poprvé objevila již v roce 2016, kdy automobilka nepřímo naznačila příchod elektrického offroadu Mercedes-Benz třídy G. Jak ale naznačují nedávné registrace, elektrické Géčko přijde minimálně ve dvou verzích.

Značka EQG byla naznačena již v roce 2016, ovšem od té doby se nastalo ticho po pěšině. Spekulace o elektrické verzi slavného off-roadu ovšem nyní potvrdily dvě nové registrace. Ty si Daimpler AG nechal udělat 1. dubna na úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví. Na tomto úřadu zaregistroval dva nové názvy, které nemohou být pro nic jiného, než elektrifikované Géčko.

Jedná se o jména EQG 560 a EQG 580, přičemž žádost o registraci těchto značek by měly nyní procházet přezkoumáváním. Samotný Mercedes samozřejmě vše drží v tajnosti. Je ovšem jasné, že zde bude i nadále lpět na tom, aby vůz disponoval perfektními jízdními vlastnostmi a ikonickým vzhledem. Již dříve navíc automobilka naznačila, že vůz bude růst.

Jak dokázaly některé již představené elektrické vozy určené do terénu, elektromotory jim propůjčují skutečně nebývalé vlastnoti, které se při průchodu terénem jistě hodí. Momentálně ovšem zůstává otázkou, kdy se některý z vozů nesoucí patentované označení ukáže. Je ovšem jasné, že nám dá Daimler zavčasu vědět.