Kruhový objezd nemůže zaskočit snad žádného řidiče, který po této stavbě komunikace někdy jel. Jenže ve Spojených státech to tak úplně neplatí. Kruhových objezdů je tu jak máku a proto někteří řidiči absolutně netuší, jak se na něm mají chovat. Proto ten, který se objevil v Kentucky mnohým doslova zamotal hlavu.

Zprava, nebo zleva?

Přesně to se stalo v Kentucky, kde byl jeden kruhový objezd instalován, což se pro některé stalo noční můrou. Řada řidičů totiž očividně absolutně neví, jak kruhový objezd používat, a tak prvek komunikace, který měl jít bezpečnosti naprosto, od ní spíše utíká sprintem.

Důkazem se stalo video, které se objevilo na Redditu. Na něm je vidět, jak velké zmatky může jeden kruhový objezdy vyvolat. V Kentucky se totiž začali řidiči po kruhových objezdech prohánět různými směry, takže se okamžitě dostávali do protisměru.

Kruhový objezd v Kentucky měl nahradit čtyřproudou křižovatku, kterou každý den projely zhruba 4 tisícovky řidičů. Bohužel zde docházelo poměrně často ke smrtelným nehodám, a proto se kruhový objezd jevil jako skvělé řešení. Jenže s neznalostí řidičů si o něčem takovém si prozatím mohou místní řidiči nechat jen zdát a do kruhového objezdu musí najíždět s extrémní opatrností, protože nikdy neví, kdo se jim ukáže v protisměru.