Pandemie koronaviru se výrazně podepsala na podobě turistiky a to nejen u nás, ale dokonce i na Havaji. Tam nyní řeší poměrně kuriozní problém. Turisté si z důvodu vysokých cen u klasických půjčoven začali na dovolenou objednávat stěhovací vozy.

Raději do stěhováku než do hotelu

Hotely jsou zavřené a všichni se snaží udržet si od ostatních dostatečné rozestupy. Proto řada lidí chce prožít letošní dovolenou na čtyřech kolech, což je ovšem trochu problematické. Ceny obytných vozů totiž začínají být astronomické.

Na Havaji to proto turisté řešení způsobem sobě vlastním. Začali si totiž pronajímat stěhovací vozy stěhovací společnosti U-Haul, která ceny vozů nijak nešroubuje. Turisté je pak využívají jako levnější alternativu ke klasickým dodávkám.

Důvodem jsou samozřejmě ceny. Nejlevnější větší automobily jsou půjčovnami nabízeny za 700 dolarů na den a proto se levné stěhováky stávají perfektním řešením. Jenže sám U-Haul s tím není úplně spokojený. Turisté totiž dívají vozům za uši více než je zdrávo, když je berou do terénů, na které nejsou dodávky příliš stavěny. Proto se vedení společnosti již nechalo slyšet, že celou situaci řeší.

Důvodem proč jsou ceny tak vysoké ovšem není jen vysoká poptávka. Automobilový trh se v současné době zmítá v problémech způsobených výpadky ve výrobě způsobených koronavirem, na což nyní navázal nedostatek dílů. Proto některé automobilky byly dokonce nuceny zcela pozastavit své linky, nebo vyrábět nekompletní automobily jako v případě Fordu a jeho modelu F-150.