Brembo je slavným výrobcem komponentů brzdných systémů. Nyní přichází na trh s novým nápadem, kterým jsou osvětlené brzdové třměny. Vize se jmenuje G Sessanta a firma prozatím vše prezentuje na verzi určené pro motocykly. Pokud by se však osvětlené třmeny dostaly do nabídky, technologie by měla být použita také pro automobily.

Krása i komunikace

Italská společnost zdůrazňuje především dvě hlavní přednosti své novinky. První se týká samozřejmě stylu, protože podle firmy světla vypadají zkrátka dobře. Majitel si navíc může barvu světem měnit dle svých preferenci v aplikaci na mobilním telefonu, takže barva může například ladit s barvou kapotáže motocyklu či automobilu.

Druhou výhodu Brembo spatřuje v možnosti komunikace stroje s řidičem či jezdcem na motocyklu, případně s chodci a dalšími účastníky provozu. LED světla mohou například začít blikat při brždění, případně mohou světelnou signalizací upozorňovat na opotřebení brzdových destiček.

Samotný design konceptu G Sessanta do značné míry vychází z prvních třmenů, které Brembo uvedlo na trh v roce 1972. Křivky však byly poupraveny tak, aby co nejlépe zapadaly do moderního stylu vozidel a světa současného designu.

Kdy přesně se tento koncept dostane na trh, případně jaká by byla jeho cena výrobce neprozradil. Je ovšem jasné, že taková věcička bude něco stát. Kdo je ovšem milovníkem svých strojů, ten rozhodně nebude váhat dát za takovou věc nějaký ten peníz navíc.