Vozy McLaren se na letošním závodu v Monaku představí v modro-oranžových barvách s titulním sponzorem Fulf Oil. Do speciálních barev by pak kromě vozů měla být oděna i kombinéza Daniela Ricciarda a Landa Norrise, kteří budou mít helmy s retrovzhledem.

Nejhezčí vůz na roštu

„Myslím, že všichni se shodneme, že to bude nejlépe vypadající vůz na roštu za hodně dlouhou dobu. Řekl jsem Zakovi (Brownovi), že to bude ještě lepší zbarvení než naše současné,“ řekl Norris.

Gulf má své logo na monopostech stáje od minulého roku. Pro závod v Monaku však pro něj byla speciálně připravena celá barevná kombinace. Podle Pravidel F1 musí mít oba vozy týmu stejné zbarvení. McLarren proto musel požádat o výjimečné povolení pro využití zbarvení značky Gulf. Schválení však prý nebyl žádný problém.

„Všem se to líbilo a schválili to. V tuto chvíli to hodláme použít pouze v Monaku. Myslím, že pokud máte speciální zbarvení, musí zůstat speciální. Jak víte, je to něco, co se ve formuli 1 tak často nedělá.“

Historie vzájemného fungování Gulfu a McLarenu je dlouhá. V 60. letech minulého století Gulf Oil sponzoroval Bruce McLarena ve F1 a také v šampionátu sportovních vozů Can-Am. Gulf McLaren F1 GTR dominoval ve sportovních vozech. V roce 1996 vyhrál BPR Global Endurance Series a o rok později se mu dokonce podařilo zabodovat v kategorii GT ve 24 hodinách Le Mans.