Je známo, že dubajský policejní sbor má ve své výbavě několik skutečně unikátních automobilů. Ty mu pomáhají nejen stíhat místní rebely, ale především zvyšovat kredit u veřejnosti po celém světě. O to se nyní postará i další novinka, kterou je Genesis GV80

Další posila

Dubaj má jednu z největších koncentrací supervozů na metr čtvereční, a proto je zde zapotřebí vymáhat spravedlnost co nejvíce stylově. I proto si tamní policie pořídila do své sbírky další velice zajímavý model, kterým je Genesis GV80.

Narazit v Dubaji na supervůz není zas tak náročné, a proto se i místní policie musela vybavit několika vozy, díky kteýmpůsobí na ulicích s dostatečným respektem. Tím nejnovějším se stal SUV model Genesis GV80. Měl by sloužit jako hlídkový vůz pro policejní sbor generálního velení.

S touto informací přišla sama automobilka, která ukázala i několik fotografií policistů stojících u nenápadně vypadajícího vozu v zelenobílých barvách. Do nich v minulosti zdejší policie oděla i takové speciality jako je Lamborghini Aventador, Porsche 918 Spyder a dokonce také Bugatti Veyron. A podle všeho by měla mít policie zálusk i na Cybertruck od Tesly.

„Jsme hrdí na partnerství s dubajskou policií při různých iniciativách, jejichž cílem je šíření povědomí o bezpečnosti silničního provozu ve všech segmentech společnosti. Doufáme, že vyspělá Genesis GV80 přispěje k usnadnění operací dubajské policie a k poskytování různých služeb veřejnosti,“ řekl Suliman ALZaben, ředitel Genesis UAE.