› ŠKODA AUTO podporuje Tour de France od roku 2004
› ŠKODA ENYAQ iV slouží jako velitelský vůz („Red Car“) ředitele závodu Christiana Prudhomma při 15 z 21 etap
› ŠKODA AUTO sponzoruje již posedmé v řadě Zelený trikot pro vedoucího jezdce bodového hodnocení
› Letošní kampaň WeLoveCycling „The beautiful circus: You have to love it. We do.“

Tour de France

ŠKODA AUTO podporuje Tour de France letos již poosmnácté (26. června – 18. července 2021). Česká automobilka zajišťuje mobilitu organizátorů této tradiční cyklistické události i mnoha týmů celkovým počtem 250 vozů. Flotila zahrnuje modely ENYAQ iV, ŠKODA OCTAVIA a OCTAVIA iV, stejně jako ŠKODA SUBERB iV. Čistě elektrické SUV české automobilky bude letos opět sloužit jako velitelský vůz („Red Car“) a mobilní centrála ředitele Tour de France Christiana Prudhomma. Kromě toho ŠKODA AUTO sponzoruje Zelený trikot pro vedoucího jezdce bodového sprinterského hodnocení a jako partner oficiální aplikace Tour de France bude fanoušky průběžně informovat o aktuálním dění během závodu.

Martin Jahn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO pro prodej a marketing, zdůrazňuje: „Dlouhá historie naší společnosti je neodmyslitelně spjata s cyklistikou. Z tohoto důvodu je ŠKODA AUTO pevně odhodlána být silným dlouhodobým partnerem mezinárodní elitní i amatérské cyklistiky. Podpora Tour de France je již od roku 2004 základním kamenem našich aktivit v oblasti sportovního sponzoringu. Nabízí nám příležitost viditelně a udržitelně zasadit naši značku a produkty do vhodného rámce a také sdílet naše nadšení pro tento skvělý sport s mezinárodní cyklistickou komunitou. Obzvláště mě těší, že ENYAQ iV, naše první plně elektrické SUV, bude použito jako ředitelské vozidlo na Tour de France.

Stoosmý ročník Tour de France odstartuje 26. června, kdy proběhne takzvaný Grand Départ v Brestu. Tour de France se skládáz 21 etap pokrývajících celkovou vzdálenost více než 3 300 kilometrů a zahrnuje šest horských etap. Peloton dorazí do cíle na pařížském Champs-Élysées 18. července.

ŠKODA AUTO je letos již poosmnácté oficiálním hlavním partnerem a dodavatelem vozů této největší světové cyklistické události, přičemž celkem poskytne kolem 250 automobilů. Flotila, zahrnující modely ŠKODA ENYAQ iV, ŠKODA OCTAVIA a OCTAVIA iV, stejně jako ŠKODA SUPERB iV, bude zajišťovat mobilitu organizátorů a vedení závodu a doprovázet peloton na trati jako servisní vozidla. ŠKODA AUTO zároveň poskytne VIP dopravu vítězům každoroční soutěže, kteří budou mít i tento rok šanci prožít Tour de France opravdu zblízka.

V čele pelotonu letos opět pojede vůz ŠKODA ENYAQ iV. Toto SUV s čistě elektrickým pohonem bude ředitel Tour de France Christian Prudhomme používat jako mobilní centrum závodu. Na startu každé etapy otevře posuvnou střechu vozu, aby zamával žlutým praporkem, a poté bude závod řídit z automobilu pomocí nejmodernější komunikační techniky. Kdykoli to bude nutné, může například vydávat bezpečnostní pokyny. Při některých etapách použije Christian Prudhomme jako „Red Car“ také vůz ŠKODA SUPERB iV s plug-in hybridním pohonem.

Logo ŠKODA AUTO bude v průběhu závodu zdobit Zelený trikot pro vedoucího jezdce bodového hodnocení, který automobilka sponzoruje od roku 2015. Vítěz největšího cyklistického závodu na světě zdvihne již pojedenácté na pařížské Champs-Élysées křišťálovou trofej. Za navržení této trofeje zodpovídají také letos ŠKODA Design a Peter Olah, vedoucí designu interiéru ve ŠKODA AUTO.

Kampaň značky ŠKODA AUTO „The beautiful circus: You have to love it. We do.“

ŠKODA AUTO také u příležitosti Tour de France spustila svou kampaň se sloganem „The beautiful circus: You have to love it. We do.“ Ta ukazuje, že cyklistiku musíte skutečně milovat, abyste zvládli tak náročný závod. ŠKODA tuto kampaň propaguje v televizních reklamách, na sociálních sítích a na svých webových stránkách zaměřených na cyklistiku www.welovecycling.com. Na těchto stránkách naleznou cyklističtí nadšenci zajímavé informace o nejznámějším cyklistickém klání na světě a také soutěž o výjimečné ceny.

Jako exkluzivní partner oficiální aplikace Tour de France značka ŠKODA zajistí, že budou mít fanoušci cyklistiky neustále přehled o tom, co se právě děje na trati. Aplikace Tour de France nabízí vedle průběžného pořadí a nejnovějších informací také sledování v reálném čase za pomoci GPS, profily jezdců a řadu dalších zajímavostí. Aplikace je zdarma ke stažení pro operační systémy Android a iOS.

Historie společnosti ŠKODA začala jízdním kolem

Vášeň pro cyklistiku sahá ve ŠKODA AUTO až k samým počátkům historie podniku. V roce 1895 totiž založili Václav Laurin a Václav Klement v Mladé Boleslavi továrnu na výrobu jízdních kol, čímž položili základy dnešní automobilky.

Jako „hybná síla cyklistiky“ podporuje automobilka tento sport na různých úrovních. Vedle Tour de France a závodu kolem Španělska („La Vuelta“) podporuje česká automobilka celou řadu dalších národních i mezinárodních cyklistických závodů, a to jak pro profesionály, tak amatérské sportovce. Neodmyslitelnou součástí rozšířené nabídky značky ŠKODA jsou tak nejen jízdní kola, ale i cyklistické doplňky a příslušenství.