Pokusy spojit dynamiku GT s Cayenne Coupe jsou kupodivu úspěšné. Musíte být docela odvážní nasadit odznak GT, obvykle vyhrazený pro sportovní vozy Porsche nejvíce zaměřené na silnici, na SUV, typ auta, jehož étos se původně zrodil nejen z toho, že byl 4×4 o něco hezčí cestou. Nyní je to SUV.

Došlo k několika významným změnám. Na vnější straně jsou to nárazníky, spoilery a podobně – všechny funkční změny – s 22-palcovými koly. Uvnitř najdeme zajímavý otáčkoměr a robustní sedadla. Výkon 4,0-litrového motoru je vyšší o 89 koní a 52 liber na běžný turbo Cayenne (na 631 koní a 627 liber) díky změnám specifickým pro Cayenne uvnitř motoru, plus (malé) zvýšení povoleného plnicího tlaku, snadněji tekoucí vstřikovače a titanový výfuk.

Nejdůležitější však je, že vše hází na podvozek. Je o 17 mm nižší než Cayenne Turbo (tedy o 7 mm nižší než GTS ), o 10% tužší v normálním režimu a o 15% tužší v režimu Sport než Turbo. Standardně dostává aktivní ovládání náklonu, vektorování točivého momentu při brzdění, keramické brzdové kotouče a řízení zadních kol a také tříkomorové vzduchové pružiny.

Aby to mělo více předního záběru, přední rozchod je širší a prohnutí je větší, zatímco uchycení zadních tlumičů je také tužší, což má tendenci poskytovat větší přesnost. Všechno to zní, jako by to mohlo být docela vyčerpávající silniční auto.

Řízení vozu

Jeho řízení je opravdu úžasné, středně těžký a s lineární přesností a přirozeným točivým momentem, který Porsche vstřikuje do svých nejlepších vozů. Na běžných silnicích jen těžko vypnete režim normálního odpružení, protože pohyby těla jsou dostatečně kontrolované a ve skutečnosti si nemyslete, že byste se lépe vyrovnali se špatnými povrchy tím, že vůz bude pevněji svázán.

Pokud vás zajímá, zda se při jízdě v SUV můžete opravdu cítit jako v GT Porsche, pak ano. A motor, když ho poškádlíte, je docela silný. V8 se rozčiluje, čím blíže je omezovač 6750 ot / min. Je to auto, které dosáhne 100 km/h za 3,3 sekundy. Jelikož váží 2,2 tuny a dostane se na zákonný limit na druhý rychlostní stupeň, můžete být s jeho vlastnostmi plně spokojení.