Zdroje naznačují, že Buchloe použije jako základ pro další auto nejnovější BMW řady 4 Gran Coupe. Očekává se, že Alpina rozšíří své portfolio vylepšených modelů BMW o novou generaci B4, ale zatímco předchozí vůz byl založen na dvoudveřovém kupé řady 4, jeho nástupce je tipován, aby si vzal za základ nový model Gran Coupé řady 4.

Informace je z neidentifikovaného zdroje na populárním fóru Bimmerpost, který tvrdí, že má přístup k budoucím produktovým plánům „sestaveným z různých úniků v rámci organizace BMW“. Podle uvedených termínů bude nová Alpina B4 představena v březnu 2022, protože BMW uvádí do prodeje novou variantu 430ix s pohonem všech kol 4 generace G26 generace Gran Coupé.

Vzhledem k technické podobnosti mezi předchozí generací B4 a B3 založenou na řadě 3 již máme dobrou představu o líčení nové čtyřdveřové verze.

Co B4 přinese?

B4 bude bezpochyby sdílet šestiválec o objemu 3,0 litru se dvěma turbodmychadly přeplňovaný přeplňovaným šestiválcem, přičemž na obě nápravy posílá 462 koní a 516 liber ft prostřednictvím osmistupňové automatické převodovky vyladěné pro rychlé řazení a lepší odezvu. Dieselová verze s odznakem D4 bude pravděpodobně brzy následovat.

Údaje o výkonu budou také široce srovnatelné, vzhledem k tomu, že Gran Coupé a řada 3 jsou úzce sladěny co do velikosti a hmotnosti, takže počítejte s časem na 100 km/h pod 4,0 s a nejvyšší rychlostí blížící se 305 km/h. B4, stejně jako předchozí generace, v podstatě zaplní mezeru mezi vlastním BMW M440i xDrive a plnotučným M4.

Přinese také svůj vlastní dynamický charakter, s laskavým svolením odpružení zaměřeného převážně na pohodlí a adaptivních tlumičů zaměřených na zlepšení reakce při zatáčení. Dojde také na pohon všech čtyř kol a diferenciál s omezeným prokluzem, aby se vypořádal s přidaným gruntem.

Jak je pro Alpinu tradiční, B4 bude od svého standardního protějšku BMW odlišena subtilním bodykitem s odznakem Alpina, unikátními barevnými schématy a volbou charakteristických 20paprskových litých kol tunera. S uvedením karet na trh v březnu 2022 bychom očekávali, že se nové příchody začnou objevovat někdy před koncem roku 2021.