ŠKODA Auto přiznala, že čtvrtá generace nové Fabie v provedení Combi nebude a zatím ve výrobě zůstane ŠKODA Fabia Combi třetí generace v akční modelové konfiguraci TOUR.

 Citujeme zdůvodnění předsedy představenstva ŠKODY Auto Thomase Schafera: 

„Extrémně přísná emisní norma EU7 nyní ještě dále dramaticky zrychluje transformační proces směrem k elektromobilitě. Potřebujeme proto nejen více elektromobilů, ale musíme se také rychleji, než se plánovalo, rozloučit s některými produkty se spalovacím motorem,“

„V neposlední řadě proto, že dodržení této emisní normy je spjato s velmi vysokými náklady. Společně jsme se proto rozhodli, že budeme důsledně investovat do budoucnosti a že se včas rozloučíme s modely se spalovacím motorem, jako je Škoda Fabia Combi,“

„Například máme 16 různých volantů pro model Škoda Octavia. To asi zákazníci neocení, více modelů se díky tomu neprodá, proto se nabídka zjednoduší,“

ŠKODA Fabia Combi Tour

Praktický rodinný kombík s velkým zavazadlovým prostorem patří k nejlevnějším vozům své kategorie zůstává zatím ve výrobě bez upřesnění jejího konce. Přitom vůz nabízí bohatou nabídku bezpečnostních asistentů, známých spíše z vozů vyšších tříd.

Fabia Combi Tour se dodává s přeplňovaným tříválcovým motorem 1,0 TSI o výkonu 70 kW, a zákazník si může vybrat ze dvou převodovek. První je 5-stupňová manuální a druhá 7-stupňová automatická.

Na výběr jsou tři varianty výbavy. Nejlevnější ACTIVE, za ní následuje AMBITION, až po vrcholnou BLACK, kde již v základu jsou 16“ kola, černě lakované doplňky karoserie, Bi-LED přední světla, či Top Led v zadních světlech.

Jak to bude s modelem Fabia Combi dál?

Otázku jak to bude s modelem Fabia Combi dál si kladou všichni v automobilce ŠKODA Auto. Nikomu se nechce věřit, že jeden z nejúspěšnějších modelů hodí představenstvo přes palubu. Podle zasvěcených se snaží ŠKODA Auto hrát o čas, a vyčkává jak vše dopadne směrem k elektromobilitě v EU.