Podle nové patentové přihlášky si společnost Ferrari si nechala patentovat pokročilý klimatizační systém, který využívá senzory ve vozidle k optimalizaci teploty. Patentová přihláška popisuje použití termovizní kamery pro měření teploty různých částí interiéru, stejně jako tělesné teploty pasažérů. Podle dokumentu může dokonce odpovídá za pohlaví, tvar těla a oblečení člověka.

Tyto informace se používají k určení směru, cirkulace a teploty proudění vzduchu, což systému umožňuje automatické přizpůsobení tak, aby byl každý v pohodlí.

Patentovaný obrázek klimatizačního systému

Výrobci automobilů často nechávají patentovat nové technologie, aniž by je měli v plánu používat, takže není zaručeno, že se z tohoto inteligentního systému klimatizace stane budoucí Ferrari. Pokud ano, může se to hodit během horkých dní.

Bude nový klimatizační systém v SUV od Ferrari?

Místo typického nízko posazeného sporťáku jsou na patentových obrázcích Ferrari také vozidlo více připomínající SUV nebo alespoň sedan se zadním sedadlem. Ferrari má na cestě SUV Purosangue, ale možná bude nejlepší o tom příliš nečíst. Podobné obrázky jsou obvykle obecné a nejsou určeny k zobrazení konkrétního vozidla. Přesto by taková funkce byla vhodná pro to, co bude pravděpodobně jedním z luxusnějších vozidel v nabídce Ferrari.

Očekáváme, že Purosangue bude debutovat v roce 2022, což znamená, že se pravděpodobně začne prodávat jako model 2023. Je to jeden z několika modelů, které Ferrari představí do konce roku 2022 , spolu s nástupcem hybridního modelu LaFerrari, který již může být testován. Po tomto časovém rámci bude prvním plně elektrickým vozem Ferrari, který měl být kolem roku 2025, také SUV, možná varianta Purosangue.