Morgan ve středu potvrdil plány na nový 3 Wheeler a vydal několik upoutávkových obrázků zobrazujících maskovaný prototyp. Společnost však neuvedla, kdy se nový 3 Wheeler začne prodávat. Předchozí 3 Wheeler ukončil výrobu na začátku tohoto roku.

Z elektrického modelu sešlo

Zatímco předchozí verze používala repasovaný motocyklový motor V-Twin, nový 3 Wheeler bude používat řadový řadový motor Ford, potvrdil Morgan. Společnost dříve experimentovala s elektrickým 3 Wheelerem, ale od těchto plánů upustila. Nový 3-Wheeler s vnitřním spalováním by mohl zdědit některé styly elektrického konceptu, ale jak Morgan řekl, designový jazyk bude „inspirován ranou dobou proudového letadla“.

Morgan začal stavět tříkolová vozidla v roce 1909, před svými prvními čtyřkolovými sportovními vozy, původně proto, aby využil britských pravidel, která ukládala nižší daně na vozidla s méně než čtyřmi koly. Morgan oživil 3 Wheeler v roce 2011 a od té doby inspiroval podobná vozidla jako Vanderhall a Polaris.

Morgan také nedávno uvedl na trh novou verzi svého čtyřkolového sportovního vozu, což je poměrně vzácný jev. Společnost postavila svůj poslední vůz s ocelovým podvozkem v roce 2020, kdy vyřadila podvozek, který byl nepřetržitě používán (s úpravami) 84 let.

Všechny sportovní vozy Morgan budou nyní používat podvozek z lepeného hliníku CX představený v březnu 2019. Nový podvozek je lehčí a poskytl společnosti Morgan příležitost aktualizovat některé základy. Aktuální sestava společnosti Morgan zahrnuje Plus Six a Plus Four, přičemž verze posledně jmenovaného ve stylu safari byla oznámena na začátku tohoto roku.