Lucid představil vlajkový sedan Air Dream Edition, který bude dodáván ve dvou variantách. K dispozici bude Air Dream Edition Performance pro kupující, kteří ocení zrychlení a rychlost v přímém dosahu, a také řada Air Dream Edition pro všechny milovníky rychlé jízdy.

Lucid představil edici Air Dream loni v září. V té době byla oznámena pouze jedna verze s výkonem 1 080 koní a dojezdem přes 800 kilometrů.

Je možné, že nový výkon Air Dream Edition byl oznámen v reakci na Tesla Model S Plaid. Lucid přijde se silou 1111 koní. Společnost tvrdí, že nabídne zrychlení 0-100 km/h za méně než 2,5 sekundy. Skutečný údaj je pravděpodobně blíže 2,0 sekundy, vzhledem k tomu, že model S Plaid s 1 020 koni může v té době dosáhnout rychlosti 100 km/h. Lucid řekl, že hnací ústrojí Performance bylo optimalizováno pro zrychlení a rychlost.

Řada Air Dream Edition bude mít výkon 933 koní a hnací ústrojí optimalizované pro dojezd. Standardně bude k dispozici také s efektivnějším designem 19palcových kol, zatímco Performance bude standardně dodáván s 21palcovými koly. V obou případech bude maximální rychlost 270 km/h.

V současné době se zpracovává certifikace dosahu EPA pro obě verze. Po demonstrační jízdě obou verzí mezi Los Angeles a San Franciskem o délce 716 km Lucid řekl, že Performance zbývá 48 km a Range do 116. EPA ohodnotila model S Plaid na 560 km.

Současní držitelé rezervace pro Air Dream Edition si budou moci vybrat, kterou verzi chtějí, přičemž dříve oznámená cena 169 000 $ je u obou stejná. Dodávky začnou později v tomto roce, uvedla společnost. Cenově dostupnější možnosti začnou přicházet od příštího roku, včetně plánovaného základního modelu s cenou od 77 400 USD. Tento základní model bude mít stále velkorysých 480 koní a dojezd přes 640 km. Výroba je řešena v závodě v Casa Grande v Arizoně. Lucid také pracuje na crossoveru, který uvede na trh v roce 2023.