V průběhu tohoto měsíce se chystá General Motors plně zveřejnit svůj plánovaný Chevrolet Corvette pro rok 2023. Nedávno byla zveřejněna jeho oficiální podoba, která je úchvatná. Obrázek odhaluje novou práci karoserie s většími otvory pro chlazení kliky V-8. V červenci společnost General Motors zveřejnila upoutávku na Chevrolet Corvette Z06, kterou můžete shlédnout níže.

Co video prozrazuje?

Video z upoutávky odhaluje zvukovou stopu pohonného ústrojí nové Z06, když se vůz dostává z Nürburgringu na Circuit de la Sarthe. Na základě zvuku, který slyšíme ve videu, bude Z06 skutečně poháněn klikou V-8. Nevypadá to jako žádná pouliční legální korveta v historii.

Motor bude pravděpodobně 5,5 litru a plochou rovinou klikového V-8. Motor produkuje 500 koní a točivý moment 480 lb-ft, ale je to omezeno předpisy. Je spojen se 6-stupňovou sekvenční převodovkou. Uvolněný v pouličním voze Z06 očekává, že motor bude produkovat přibližně 625 koní a točivý moment 485 lb-ft. 8-stupňová automatická nebo dvouspojková automatická převodovka bude posílat energii na zadní kola a manuální převodovka nebude na seznamu přání.

Očekává se, že červená čára bude 9 000 ot./min, což způsobí, že tento zvuk bude ještě opojnější. Očekávejte širší celkový postoj s vyrazenými zadními blatníky pokrývajícími masivní zadní pneumatiky 345 mm (zadní pneumatiky standardních C8 Corvette dosahují maximálně 305 mm). Prototypy byly spatřeny se sportovními 275 mm pneumatikami vpředu a některé měly lepivé pneumatiky Michelin Sport Cup 2 R.

Interiér modelu Z06 byl v roce 2019 upraven pomocí náčrtu se dvěma velkými červenými tlačítky na volantu označenými „Spec Mode“ a na některých površích místo kůže kůží. Klastr digitálního rozchodu v náčrtu také ukázal rozložení závodní dráhy, což by mohla být výkonnostní funkce pro použití na různých tratích.