Je to sice australská verze, ale přímo zobrazí náhled i globální verze. Nová generace Fordu Ranger je na obzoru a australská pobočka vydává upoutávky, aby to dokázala. Ze severoamerických provozů Fordu v tuto chvíli nic nenasvědčuje tomuto přepracovanému Rangeru, ale pokud je aktuální náklaďák střední třídy, který Ford prodává ve Spojených státech, něčím, co by se dalo očekávat, pak tento nový model pro australský trh může poskytnout náhled toho, co přijde na globální trhy.

Po dřívější ukázce kamionu v maskované podobě zveřejnil Ford of Australia na YouTube další upoutávku na nový Ranger. Tentokrát Ford slibuje, kdy uvidíme novou soupravu: 24. listopadu 2021. Video také obsahuje pohled na přední část nového Rangeru, která má podstatně blokovější styl a LED světla ve tvaru písmene C ve stylu F-150, čímž se jeho vzhled více shoduje s nejnovějším náklaďákem Fordu v plné velikosti a také s menším Maverickem a rodinou Bronco. Čelíme de-facto debutu Rangeru nové generace. Dnešní Ranger pro americký trh je z velké části založen na modelu, který Ford prodává na řadě mezinárodních trhů, včetně Austrálie.

Ve skutečnosti je možné, že Ranger nové generace nabídne větší jednotnost mezi americkým modelem a jeho mezinárodním protějškem. Koneckonců Ford od počátku konstruoval model s ohledem na americké předpisy. Připomeňme, že Ranger současné generace nebyl původně určen pro americký trh, takže když se Ford později rozhodl prodat pickup v Americe, musel si s vozidlem pohrát, aby vyhovoval USA (a odpovídal preferencím amerických spotřebitelů), také proto současný Ranger nevypadá úplně jako ostatní nákladní vozy Ford. V posledním upoutávkovém videu Fordu pro příští Ranger tvrdě tlačí na myšlenku, že „navrhuje ‚skutečně globální nákladní automobil‘“ pro „zákazníky ve 180 zemích“.

Náklaďák škádlený ve videích, která jsou zde uvedena, by měl poskytnout dobrý náhled na to, co můžeme očekávat od přepracovaného Rangeru, což je vodítko, že tato generace Rangeru je určitě určena pro trhy mimo Austrálii s pravostranným řízením. Přiznejme si, že je těžké nasbírat příliš mnoho o stylu nového Rangeru kvůli rozsáhlé kamufláži na prodloužených a testovacích nákladních vozidlech s kabinou posádky, které jsou uvedeny v jednom z klipů.

Ford poskytuje rozumný pohled na přední část nového Rangeru, která vypadá mnohem blokověji než předtím. Vůz má také LED světlomety s tenkými světelnými proužky podél okrajů svítilen. Zatímco přední kamufláž budí dojem, že světlomety nového Rangeru budou mít tvar podobný bumerangu, pod těmito kryty je nejspíše sada hranatějších jednotek, které do značné míry napodobují tvar kompaktního Mavericku. Nicméně bychom měli vědět více o designu kamionu a různých mechanických součástech, jakmile bude model pro australský trh plně odhalen 24. listopadu.