› Světový pohár v cyklokrosu v Táboře: značka ŠKODA součástí jednoho z největších cyklistických podniků na území ČR
› Bohatý celodenní doprovodný program pro fanoušky cyklistiky i rodiny
› Cyklistika ve všech podobách jako jeden z hlavních pilířů sponzoringové strategie značky ŠKODA

ŠKODA SUV ENYAQ iV

Mladoboleslavská automobilka, coby generální partner Českého svazu cyklistiky, bude zastoupena na světovém poháru v cyklokrosu v Táboře. Velká cyklistická akce, která proběhne v neděli 14. listopadu, se po roce opět vrací do České republiky. Na programu budou kromě vrcholné kategorie Elite také závody mužů do 23 let, juniorů a žen.

Ve sportovním areálu Komora se v polovině listopadu uskuteční závod světového poháru v cyklokrosu. Jde o další z významných závodů, které se v Táboře konají. V letech 2001, 2010 a 2015 se zde jely závody cyklokrosového mistrovství světa, v letech 2003 a 2017 hostilo jihočeské město mistrovství Evropy. Nejčastěji však na jih Čech míří závod světového poháru – ten zde hostoval celkem patnáctkrát. Světový pohár je nejvyšším globálním seriálem v této cyklistické disciplíně. Skládá se z minimálně 10 závodů po celém světě, z toho jeden se pravidelně koná v Česku. Účastní se ho reprezentační výběry z 25 zemí světa a mezi závodníky se táborská trať těší velké popularitě – je rychlá a technická zároveň. Fanoušci si přijdou na své díky řadě atraktivních diváckých míst s dobrým výhledem.

Táborský svátek cyklokrosu přináší i bohatý doprovodný program, jehož součástí bude i automobilka ŠKODA v součinnosti se svou cyklistickou platformou WeLoveCycling.cz. Na své si přijdou nejen fanoušci cyklistiky, ale i rodiny s dětmi. Na místě bude možné vyzkoušet špičkové cyklistické simulátory s virtuální realitou na platformě Rouvy. Počítá se rovněž s výstavou aktuální kolekce jízdních kol ŠKODA, cyklistického příslušenství a dárkových předmětů, které lze zakoupit na ŠKODA E-shopu. Vedle bicyklů nemohou samozřejmě chybět ani automobily. Pro prezentaci je připraveno 7 vozů ŠKODA včetně zcela nového modelu FABIA a elektrického SUV ENYAQ iV. Svůj stánek s vlastním programem ve sportovním areálu rozbalí jihočeský autorizovaný prodejce značky ŠKODA – společnost CB Auto.

„Partnerství s Českým svazem cyklistiky nám dává možnosti podílet se na různých cyklistických disciplínách. Značka ŠKODA je s cyklistikou silně spojena od počátku své existence, vždyť u zrodu společnosti v roce 1895 bylo právě jízdní kolo. Podporou cyklistiky ve všech jejích podobách se tak svým způsobem vracíme k vlastním kořenům. Věříme, že díky tomu budeme ještě blíže stávajícím i budoucím klientům z řad cyklistů a fanoušků cyklistiky.“


Libor Šedivák, vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika

Cyklistika tvoří jeden z nejdůležitějších pilířů sponzoringové strategie značky ŠKODA. Mladoboleslavská automobilka podporuje nejen profesionální závody, ale také cyklistiku pro širokou veřejnost. ŠKODA AUTO však žije nejen cyklistikou, ale i dalšími populárními sporty. Legendární je její spojení s ledním hokejem. Od roku 1992 vystupuje jako generální partner mistrovství světa IIHF a toto partnerství je zapsáno v Guinessově knize rekordů jako nejdéle trvající hlavní sponzoring ve sportovní historii, přičemž automobilka podporuje také národní hokejové svazy a ligy. V motorsportu pak navazuje na svou 120letou tradici a její soutěžní speciály ŠKODA FABIA Rally2 evo vládnou světovému seriálu WRC2, mistrovství Evropy i dalším regionálním a národním šampionátům včetně toho českého.