Mopar '22 Dodge Durango

Společnost Stellantis představila svůj nejnovější model limitované edice Mopar. Mopar ’22 Dodge Durango měl svůj veřejný debut na výstavě SEMA 2021 a bude k dispozici na objednávku v prvním čtvrtletí roku 2022.

Mopar ’22 Dodge Durango je 12. modelem edice Mopar a přichází včas k 85. výročí divize náhradních dílů. Durango dříve dostalo úpravu Mopar pro modelový rok 2018 a řada také obsahovala speciální edice Dodge Challenger, Charger a Dart, stejně jako Chrysler 300 a Ram 1500 Rebel.

Mopar ’22 Dodge Durango

Mopar ’22 Durango, založený na modelu Dodge Durango R/T AWD z roku 2022 s balíkem Plus Group a Tow N Go Package, má asymetrický modrý pruh, 20-palcová kola s pneumatikami Pirelli, modrý odznak na mřížce chladiče Mopar a modrou značku Brembo. K dispozici jsou dvě barvy: DB Black nebo White Knuckle.

Mopar ’22 Dodge Durango

Mezi prvky interiéru patří odznak na přístrojové desce se sériovým číslem sestavení, kožená a semišová přední sedadla s vyšívanými odznaky Mopar, modré zvýrazňující prošívání, kovové kryty pedálů a podlahové rohože Mopar do každého počasí. Majitelé také získají kovový certifikát pravosti a ztvárnění vozidla designérským týmem Mopar.

Mopar ’22 Dodge Durango

Protože je založen na Durango R/T, je edice Mopar ’22 poháněna 5,7-litrovým Hemi V-8 spojeným s 8-stupňovou automatickou převodovkou. Výkon zůstává nezměněn na 360 koní a 390 lb-ft točivého momentu. Povinný balíček Tow N Go přidává elektronický samosvorný diferenciál, výfuk SRT a aktivní potlačení hluku a ladění odpružení podle specifikace SRT. SUV má také digitální časovače a měřidla Performance Pages.

Mopar ’22 Dodge Durango

Výroba je omezena na 200 vozů pro USA a 50 pro Kanadu. Knihy objednávek se otevřou v prvním čtvrtletí roku 2022 s plánovaným zahájením dodávek v létě 2022. Kromě Mopar ’22 Dodge Durango vystaví Stellantis na výstavě SEMA 2021 sedm koncepčních vozidel. Mezi hlavní přednosti patří třířadý Jeep Wrangler, Dodge Challenger se širokou karoserií a přestavěná vojenská sanitka Kaiser Jeep M725.