Všimli jste si, jak rychle na trhu přibývají nové značky elektromobilů? Jednou z méně známých značek je i Polestar. Polestar nedávno nabídl pohled na svůj další model – Polestar 3 – a dal tak světu pohled na stále maskované elektrické SUV, které se začne prodávat relativně brzy. Polestar 3, který se má vyrábět ve Spojených státech, se v roce 2022 zaměří na další elektrická SUV na trhu, včetně vozů Audi, Porsche, Mercedes-Benz a Tesla.

Co od vozu očekávat?

Bateriový elektrický model, který bude následovat po uvedení Polestar 2 na trhu, se bude vyrábět v současném závodě Volva v Charlestonu v Jižní Karolíně. Závod má také v příštím roce zahájit výrobu nástupce SUV Volvo XC90, který bude k dispozici v bateriově elektrické formě.

Očekává se, že elektrická sportovní utilita poskytne Polestaru širší publikum ve státech a na dalších trzích elektrických vozidel, kterým po většinu poslední dekády dominovaly nabídky od Tesly.

“Budeme stavět v Americe pro Američany,” řekl Thomas Ingenlath, generální ředitel Polestaru. “Polestar 3 má být uveden na trh v roce 2022 jako prémiové elektrické výkonné SUV, které bude definovat vzhled SUV v elektrickém věku. Bude to také první vůz Polestar vyrobený v Americe.”

Polestar zatím nesdílí specifikace pohonné jednotky Polestar 3, ale stojí za zmínku, že sedan Polestar 2 je poháněn 78kWh baterií, která sedanu poskytuje dojezd 400 km.

Automobilka, která začínala jako tuner Volvo třetí strany, než byla přepracována na značku pouze pro elektromobily s několika kroky mezi tím, neuvedla, kolik bude Polestar 3 stát, až bude příští rok uveden do prodeje, ale očekává se, že model bude cenově srovnatelný s luxusními elektrickými modely, které se pohybují severně od hranice 50 000 dolarů.

Polestar má motivaci růst

“Nejsme virtuální společnost, která čeká na stavbu továren a prodej aut; jsme skutečná společnost, která již vyrábí a prodává auta po celém světě,” dodal Ingenlath. “Naše dva oceněné vozy jsou na cestách na 14 trzích po celém světě a očekáváme, že náš globální objem prodeje letos dosáhne přibližně 29 000 vozů.”

V tuto chvíli je to sedan Polestar 2, který představuje předpokládaný objem 29 000 prodejů, před příchodem dalších nabídek. Cílem společnosti je však do roku 2025 znásobit tuto produkci desetinásobně, do té doby budou v prodeji celkem čtyři modely Polestar.

První pohled na koncept Polestar 3 následuje po odhalení výkonného čtyřdveřového Polestar 5 koncem minulého měsíce, který vyrostl z konceptu Polestar Precept. Polestar 5 ještě nějakou dobu neuvidíme v prodeji, protože je plánován na uvedení na trh v roce 2024, přičemž automobilka upřednostnila debut sportovního užitkového vozu, aby navázal na sedan Polestar 2.