› HoppyGo, P2P carsharingová platforma od ŠKODA AUTO DigiLab, dosáhla v roce 2021 více než 150 000 registrovaných uživatelů, počet nových registrací vzrostl ve srovnání s předchozím rokem o 50 procent
› Počet dní pronájmu se v České republice zvýšil o třetinu ve srovnání s předchozím rokem
› Služba HoppyGo byla uvedena na trh v Polsku (+15 000 uživatelů) a na Slovensku (+6 300 uživatelů)
› Nové funkce v aplikaci HoppyGo pro smartphone usnadňující pronájem elektromobilů 

HoppyGo

Carsharingová platforma HoppyGo od ŠKODA AUTO DigiLab pokračuje ve své úspěšné cestě. Do konce roku 2021 se zaregistrovalo zhruba 150 000 uživatelů a počet nových registrací vzrostl ve srovnání s předchozím rokem téměř o 50 procent. Kromě toho tato platforma pro sdílení automobilů systémem peer-to-peer (P2P) vstoupila na trh i v Polsku a na Slovensku. Počet dní pronájmu zarezervovaných prostřednictvím HoppyGo se v minulém roce zvýšil o 33 procent. Nové funkce v aplikaci HoppyGo ještě více usnadňují pronájem a používání elektromobilů.

„Koncepty sdílení automobilů jsou hospodárné, udržitelné a stále více populární. Uživatelé HoppyGo si tuto platformu oblíbili, protože jim poskytuje možnost kdykoli si vybrat vhodný vůz pro jakékoli potřeby a příležitosti, a navíc se snadno používá. Nabízí jim flexibilní podmínky pronájmu za příznivou cenu, což oceňují naši zákazníci nejen v České republice, ale také v Polsku a na Slovensku.“


Jarmila Plachá, vedoucí ŠKODA AUTO DigiLab

Počet uživatelů HoppyGo v loňském roce vzrostl ve srovnání s rokem 2020 téměř o 50 procent a nyní čítá více než 150 000 uživatelů. Jen v České republice zaznamenala vloni tato platforma 26 000 registrací nových uživatelů. V reakci na rostoucí popularitu byla služba HoppyGo spuštěna také v Polsku (15 000 registrovaných uživatelů) a na Slovensku (6 300 registrovaných uživatelů). Počet dní pronájmu na uživatele ve srovnání s předchozím rokem vzrostl o 33 procent a zvýšila se i průměrná délka pronájmu ze 4,2 na současných 4,7 dne, především díky letní sezóně. Platformě se podařilo téměř zdvojnásobit prodeje v České republice.

Aplikace HoppyGo se používá snadněji než kdykoli předtím a registrace i rezervace vozů jsou nyní ještě více intuitivní. Majitelé elektromobilů mohou navíc sledovat stav baterie, zjistit zbývající dojezd a přibližnou dobu dobíjení a zobrazit si vyúčtování energie za dobu pronájmu.

Platforma HoppyGo propojuje od roku 2018 majitele, kteří chtějí pronajmout svůj vůz, s potenciálními zájemci. Pronajímatelům stačí pouze zaregistrovat své vozidlo a poté ověřit uložené údaje. Zájemci o pronájem mohou provést rezervaci pomocí příslušné aplikace pro smartphone nebo na webové stránce.

Platforma navíc nabízí možnost zkušební jízdy. Po uvedení vozu ŠKODA ENYAQ iV na trh mohli uživatelé HoppyGo vyzkoušet jízdu v tomto plně elektrickém SUV formou jeho zapůjčení až na čtyři dny. ENYAQ iV byl vytížen z 90 procent, přičemž uživatelé v něm v průměru najezdili vzdálenost 530 kilometrů. Na Slovensku byl vozem s nejvíce dny pronájmu v průběhu roku právě model ŠKODA ENYAQ iV. ŠKODA AUTO plánuje pronajímat na platformě HoppyGo i nový vůz ENYAQ COUPÉ iV poté, co bude v blízké době uveden na trh.

Ekosystém pro inteligentní individuální mobilitu vyvinutý společností ŠKODA AUTO DigiLab zahrnuje vedle HoppyGo také služby BeRider (služba sdílených elektrických skútrů), Uniqway (carsharing pro studenty), Citymove(městská mobilní aplikace) a KLIQ (platforma pro sdílení flotily služebních vozů).