Mercedes představuje novou speciální verzi G-wagen s názvem Edition 550. Dodává se v červené, šedé nebo bílé barvě a má černé nárazníky a lemy blatníků spolu se speciálním odznakem. Interiér má luxusní kůži a obložení z uhlíkových vláken.

Skutečně výjimečná edice

G-wagen nakrátko opustil řadu Mercedes-Benz spolu s většinou ostatních modelů automobilky s V -8 poháněným motorem, ale nyní je zpět a přidal exkluzivní speciální edici. 200 jednotek třídy G Edition 550 se dostane do USA a bude obsahovat několik vylepšení vzhledu uvnitř i vně spolu se speciálním odznakem.

Modely Edition 550 jsou založeny na modelu G550 jiného výrobce než AMG G550 se 416 hp twin-turbo 4,0litrový V-8, spíše než na silnějším 577 hp AMG G63. Nabízen bude buď v barvě Jupiter Red, Arabian Grey, nebo v novém odstínu zvaném Moonlight White. Spíše než nárazníky a lemy blatníků v barvě karoserie standardního modelu má Edition 550 černé spodní lemování. Kola vypadají jako stejná černá 20palcová 14paprsková kola AMG, která jsou k dispozici jako volitelná výbava u standardního modelu.

Interiér má dvoubarevné čalounění kůží napa, obložení z uhlíkových vláken a možnosti včetně masážních předních sedadel. Na madle na straně spolujezdce je také odznak označující speciální edici jako 1 z 200 a podobný emblém na předních blatnících se skvělou grafikou G-wagenu šplhajícího na horu.

Mercedes zatím nezveřejnil cenu Edition 550, ale bude zřejmě velmi vysoká vzhledem k ceně ekvivalentního G550 s těmito vylepšeními vzhledu.